29. října 2008 • 10:49

Jonesová chtěla doping zamaskovat

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slzami skončilo vystoupení bývalé sprinterské hvězdy Marion Jonesové v populární televizní talkshow Oprah Winfreyové. Atletka se rozplakala, když ve studiu četla dopis, který napsala svým malým dětem během pobytu za mřížemi.



"Myslím, že jsem tu hroznou chybu udělala proto, že jsem se neměla dost ráda, abych mluvila pravdu," citovala Jonesová z dopisu a nedokázala ovládnout své emoce.

Po nedávném propuštění z vězení, kde strávila půl roku, prohlásila, že dopingová aféra a pobyt za mřížemi zcela zastínily její vzpomínky na někdejší slávu. Talkshow bude v USA odvysílána dnes večer.

"Vrátit medaile nebylo až tak těžké, není to o nějakém železe. Zato vzpomínky byly strašně poskvrněny," prohlásila Jonesová, která po loňském přiznání k dopingu přišla o tři zlaté a dvě bronzové medaile z olympijských her v Sydney.

Do vězení ji poslal soud za to, že lhala vyšetřovatelům, když tvrdila, že doping neužívala.

"Přesně si ten moment vybavuji. Věděla jsem, že jsem to vzala. Tak jsem se prostě rozhodla lhát a zkusit to zamaskovat," řekla dvojnásobná mistryně světa v běhu na 100 metrů, kterou v následujících dvou letech čeká ještě 400 hodin veřejně prospěšných prací.

Články odjinud


Články odjinud