18. května 2009 • 13:01

Bolt nepoběží v Londýně stovku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trojnásobný olympijský vítěz a světový rekordman Usain Bolt se rozhodl, že nebude v Londýně v roce 2012 obhajovat své olympijské vítězství z Pekingu v běhu na 100 metrů.



Dvaadvacetiletý nejrychlejší muž světa z Jamajky se prý totiž chce soustředit na delší sprinty a stát se tak legendou na atletické dráze.

"Můj trenér chce, abych v příštím roce začal běhat také 400 metrů, a já myslím, že se tak stane. Chci se stát takovým atletem, jakým byl například Michael Johnson," prohlásil Bolt v Manchesteru, kde v neděli předvedl nejrychlejší běh v historii na netradiční trati 150 metrů. "Je jasné, že všechny tři tratě najednou běhat nejde," vyhlásil Bolt.

Jamajčan se tak v budoucnu hodlá koncentrovat na tratě 200 a 400 m. Této kombinaci vládl v minulosti právě Johnson, jemuž Bolt v Pekingu sebral světový rekord na dvoustovce, na níž jako nadějný junior začínal. "Chci světový rekord také na 400 metrů," prohlásil Bolt. Ten má hodnotu 43,18 sekundy a Johnson ho zaběhl na MS v Seville před deseti lety.

Usain Bolt Usain BoltFoto ČTK


"Teď je ta pravá doba něco změnit, protože se chci stát atletickou legendou. Chci být prvním mužem planety, kdo bude držet světové rekordy na 100, 200 a 400 metrů," konstatoval vytáhlý Jamajčan. "Když to dokážu, pak se stanu atletickým králem jako Michael Johnson," prohlásil s tím, že tak chce i vylepšit image atletiky jako královny sportu.

"Že se lze stát úspěšným bez dopingu," vysvětlil muž, který vyhrál tři zlaté medaile v Pekingu v závodech na 100, 200 a 4x100 metrů vesměs ve světových rekordech. "Právě doping tento sport hodně zničil a je důležité, že lidé jako já mu mohou pomoci," vysvětloval. "A podobně přemýšlí i Tyson Gay," připomněl amerického soupeře.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud