Ivo Pospíšil
12. září 2019 • 18:43

Češi skončí na MS před Amerikou. Neskutečné, jásal střelec Bohačík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ČÍNY | Znovu pálil o stošest, velkou měrou se podílel na českém skalpu Polska. Jaromír Bohačík si užívá jízdu na světovém šampionátu v Číně, kde je už teď jisté, že čeští basketbalisté skončí před slavným výběrem Ameriky. Na hvězdný kolektiv čeká zápas o 7. místo, Satoranský a spol. si v sobotu střihnou duel se Srbskem o konečnou 5. příčku. "Těším se," hlásil 27letý hráč Nymburka.



Jak se zrodilo dnešní vítězství?
"Dnes máme splněno na sto procent, mám pocit, že jsme do toho zápasu vstoupili trochu s těžšíma nohama, ale potom se nám podařilo skorovat z rychlejšího přechodu, což nám dodává vždy dost síly. Máme v hlavě vsugerováno, že rychlý protiútok je naše zbraň. To nám dodalo hodně energie, Saty (Tomáš Satoranský) to dnes neskutečně tlačil, pěkně nás nacházel na trojkách. Vojta Hruban ke svým klasickým bodům přidal ještě velké doskoky, takže skvěle."

Bylo těžké překonat únavu? Poláci měli den odpočinku navíc...
"Trochu jsem se toho bál, ale evidentně to nebyla až taková překážka. Možná to Poláci měli těžší v hlavách, protože měli víc času přemýšlet nad tím, o co hrají. My jsme se šli vlastně jen vyspat, najíst a jeli jsme zpátky sem, takže jsme do toho vstoupili s čistou hlavou, trochu s bolavýma nohama, ale ty jsme nakonec rozběhaly. Takže paráda."

Během utkání se skóre hodně přelévalo, bál jste se o výsledek?
"Letos jsme s Poláky odehráli dvě přípravná utkání, týmy se znají a moc jsme se nepřekvapovali. Trochu jsem čekal, že i když bude nějaká šňůra, tak to bude vyrovnané utkání, což se potvrdilo. Mám ale radost, že jsme nemuseli jít do koncovky a měli tam nějaký polštář a nemuseli to až tak drtit."

Ve hře byl historický výsledek české reprezentace na MS, mluvili jste o tom?
"Přesně tak, připomínali jsme si to několikrát. už ani nevím, kolikrát jsme tady řekli slovo historické, každý den je něco nového, historického, takže jsme o tom věděli a bavili o tom často. A je to tam."

Už teď jste vyrovnali maximum, čeho ještě československá reprezentace dosáhla...
"My se tady pořád se bavíme o historických rekordech, teď, jak tu vidím Tomáše (Satoranského), mě trochu mrzí, že mu včera nedopadl triple double, i když on to neřeší. Máme teď Srby, to je hvězda za hvězdou, hrozně se na to těším, protože jsem si je přál. Protože s Amerikou jsme hráli už minulý týden, přeci s nimi nebudeme hrát dvakrát za 14 dní."

Navíc Amerika skončí za vámi, to potěší, že?
"Kdo by to řekl před turnajem. Neskutečné!"

Užíváte si atmosféru mistrovství?
"Je to úžasné, mám pocit, že tu byl dnes plný stadion nestranných čínských fanoušků a oni evidentně mají rádi basketbal. Musím říct, že tu basketbalová kultura je mnohem větší než v Šen-čenu, takže úžasné. Trochu jsme se obávali, že tu budeme hrát jen s kamerami, ale fanoušci nás překvapili a bylo to úžasné."

Vnímáte zájem z jiných týmů?
"To opravdu nevím, to je otázka na mého agenta. Navíc mám dlouholetý kontrakt v Nymburku, takže mě to ani nezajímá."

ANALÝZA MS: Čechům vyšla sázka na malou sestavu, zářil Hruban
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina K
Články odjinud


Články odjinud