Jiří Punčochář
25. září 2010 • 22:45

Asijská mise pokračuje. Basketbalistky čeká Korea

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se dvěma vítězstvími jdou do další fáze mistrovství světa české basketbalistky. Poté, co porazily Japonsko 66:60, skončily ve své skupině na druhém místě a v osmifinálové skupině je postupně čekají Korea, Španělsko a Brazílie. Po dnešním dni volna pokračuje šampionát zítra.



Osmifinálový program Česka
Pondělí 27. září:
15:30 Japonsko - Španělsko,
18:00 Česko - Korea,
20:15 Rusko - Brazílie.
Úterý 28. září:
15:30 Brazílie - Japonsko,
18:00 Česko - Španělsko,
20:15 Korea - Rusko.
Středa 29. září:
15:30 Japonsko - Korea,
18:00 Česko - Brazílie,
20:15 Rusko - Španělsko.

Asijské dobrodružství pro české basketbalistky na mistrovství světa pokračuje. Základní skupinu končily včera proti Japonsku, tu další otevřou zítra s Koreou.

Soudě podle vývoje včerejšího utkání by recept na asijskou rychlost mohly znát, s Japonskem si po boji poradily. Přestože jim velmi rychlý soupeř dělal výrazné problémy, vyrovnaná střelba českého týmu nakonec slavila úspěch.


Přestože domácí hráčky před znovu bouřícím hledištěm vedly ve třetí čtvrtině o 19 bodů, zápas přinesl na konci další obrovské drama. Ještě minutu před koncem vedly vítězky jen 64:60 a fanoušci museli trnout při trojkových pokusech Japonek. Uklidnění definitivně přinesla až 19 vteřin před koncem z trestných hodů Jana Veselá.

„Rozhodně jsem si nemyslela, že takový konec připustíme. Je super, že jsme to zvládly, ale není dobře, že jsme to nechaly dojít tak daleko, to by se stávat nemělo,“ přiznala rozehrávačka Veronika Bortelová. „Ony jsou rychlé a s balonem to umí. S tím nikdo nic neudělá,“ dodala. Podobný styl se dá čekat i zítra od Korejek. Ty ale točí v zápasech jen devět hráček, tři mají zraněné.
Kapitánka českého týmu Hana Horáková se raduje z vítězství
Kapitánka českého týmu Hana Horáková se raduje z vítězství

Blažkův soubor se proti Japonsku znovu potýkal se střelbou, oproti páteční porážce s Ruskem ale mohl kouče těšit aspoň fakt, že se body rozložily mezi víc hráček.

„Když se rozprostře zátěž na víc lidí, je to rozhodně mnohem lepší. Střelba pořád není ideální a my věříme, že se to ještě srovná. Na tréninku se na to musíme víc zaměřit,“ dodala pivotmanka Edita Šujanová.

Pohyblivé Japonky dělaly domácímu družstvu problémy, hlavně v prvním poločase i na útočném doskoku, kde posbíraly čtyři odražené míče. Přesto to byly právě podkošové hráčky Ilona Burgrová a Šujanová, kdo se prosadil nejvíc. Burgrová byla se 14 body nejlepší střelkyní českého týmu.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud