7. října 2010 • 12:00

Večeřová se loučí: Česká hymna mi bude chybět

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

CHAT - Ivana Večeřová má za sebou životní triumf. S basketbalovou reprezentací vybojovala stříbrné medaile na světovém šampionátu, navíc na domácí půdě. Ale finále s USA pro ni bylo posledním zápasem v národním dresu, s basketbalem na té nejvyšší úrovni se loučí.



Radost z toho mají v brněnském Valosunu, kde bude ještě nějaký čas hrát první ligu. Ale přednost bude mít už rodina.

"Je to pro mne nová výzva. Možná bych ještě mohla někde pár let dělat alternujícího hráče ve velkých klubech, ale já už se chci kvůli rodině vrátit do České republiky," prohlásila Večeřová v online rozhovoru se čtenáři isport.cz.

Hodnotu světového stříbra si dlouholetá opora českého týmu ještě plně neuvědomuje, byla ovšem unešena atmosférou a podporou fanoušků z celé republiky.

"Byla jsem opravdu překvapená, jak jsme pobláznili celou zemi a i zahraničí. Maličká země, o které teď všichni zase chvíli mluví," pyšní se mistryně Evropy z roku 2005.

Vůbec nejemotivnější pro ni na šampionátu prý byly klíčové duely v play off. "Konce utkání ctvrtfinále a semifinále a také stoupající česká vlajka při americké hymně. Pro mne je to navíc i každé zpívání té naší české. To mi bude chybět..." přiznala čtenářům.

Všechny odpovědi čtěte zde:



Ivana Večeřová patřila k nejzkušenějším hráčkám výběru Lubora Blažka. Jednatřicetiletá basketbalistka s reprezentací zažila celou řadu úspěchů.

5. místo na olympiádě v Athénách, zlato na mistrovství Evropy o rok později v Turecku. Stříbro z právě proběhlého mistrovství světa v České republice je poslední trofejí v reprezentaci.

Večeřová už před turnajem prohlásila, že v národním týmu po šampionátu končí. "Byla to pro mě nádherná tečka, něco úžasného," řekla po prohraném finále s USA.

Byl to opravdu poslední zápas v reprezentaci? Jak prožívala senzační jízdu šampionátem? Co plánuje po skončení hráčské kariéry?

Chcete mít sportovní informace jako první? Objednejte si SMS a MMS zpravodajství iSport.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud