25. ledna 2021 • 07:52

Clippers mají sedmou výhru v řadě, deset tisíc pro Vučeviče. Celtics táhl Brown

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Los Angeles Clippers v NBA zvítězili nad Oklahomou City 108:100 a připsali si sedmou výhru v řadě. Ta je udržela na prvním místě tabulky Západní konference i celé soutěže před městským rivalem Lakers. Ti ale mají shodnou bilanci. Černohorský pivot Orlanda Nikola Vučevič proti Charlotte pokořil hranici deseti tisíc nastřílených bodů v soutěži.



Clippers zápas rozhodli už v první čtvrtině, kterou vyhráli o 17 bodů a už nedovolili Thunder se přiblížit na méně než pět bodů. Staral se o to zejména Kawhi Leonard, který zaznamenal 34 bodů, 9 doskoků a 8 asistencí. Příliš se nevedlo jeho spoluhráčům v čele s Paulem Georgem, který na 11 bodů potřeboval 13 střel. Celkově Clippers stříleli s úspěšností jen 44 procent.

„V zápase, ve kterém jsme neproměňovali střely, je to dobrá výhra. Vybojovaná. Kawhimu to šlo, tak jsme hodně hráli na něj, zvláště v druhé půli. Musel se dnes vydat ze všeho, abychom udrželi vítěznou šňůru,“ řekl trenér Clippers Tyronn Lue.

Milwaukee výhrou 129:115 nad Atlantou uhájilo druhou příčku na Východě před Bostonem, který rozstřílel Cleveland 141:103. Bucks měli situaci ulehčenou tím, že Atlanta nenasadila své dvě hlavní hvězdy Traea Younga a Clinta Capelu. Milwaukee tradičně táhl nejužitečnější hráč posledních dvou sezon Giannis Antetokounmpo, který nasbíral 27 bodů, 14 doskoků a 8 asistencí.

Černohorský pivot Orlanda Nikola Vučevič proti Charlotte pokořil hranici deseti tisíc nastřílených bodů v soutěži
Černohorský pivot Orlanda Nikola Vučevič proti Charlotte pokořil hranici deseti tisíc nastřílených bodů v soutěži

Pod výhru Bostonu se dalším parádním výkonem podepsal Jaylen Brown, jenž za 19 minut stihl nastřílet 33 bodů. Z toho 20 jich dal ve třetí čtvrtině, ve které navýšil vedení Celtics na 40 bodů. Pak už mohl stejně jako většina opor Bostonu odpočívat.

„Dnes jsme nutně potřebovali vyhrát a ukončit sérii proher. Do zápasu i druhé půle jsme tak nastoupili s velkou intenzitou a bylo to vidět,“ řekl Brown. „Jaylen teď hraje v opravdu dobrém rytmu a dnes byl skvělý. Celý tým hrál v obraně velmi dobře,“ chválil trenér Celtics Brad Stevens.

Washingtonu nevyšel návrat po dvoutýdenní karanténě, kvůli které musel odložit šest zápasů, a prohrál se San Antoniem 101:121. Bradley Beal sice 31 body potvrdil roli nejlepšího střelce soutěže, ale na týmověji hrající Spurs to nestačilo. Wizards stále postrádali šest hráčů základní rotace a měli k dispozici jen deset mužů včetně dvou nových posil.

Nejlepším střelcem večera byl Gordon Hayward, který při výhře Charlotte nad Orlandem 107:104 vstřelil 39 bodů včetně vítězného koše vteřinu před koncem. Magic srovnali skóre devět vteřin před koncem trojkou Terrence Rosse, ale Hayward následně úspěšně najel do koše a zařídil výhru pro Hornets, kterou pak ještě potvrdil trestným hodem, když předtím Magic při snaze o zoufalý poslední útok nestihli včas vyhodit z autu a museli faulovat. Za Orlando měl Nikola Vučevič 22 bodů a 13 doskoků, čímž pokořil desetitisícibodovou hranici.

Nedělní výsledky NBA:

Boston - Cleveland 141:103
Indiana - Toronto 102:107
LA Clippers - Oklahoma City 108:100
Milwaukee - Atlanta 129:115
Orlando - Charlotte 104:107
Portland - New York 116:113
San Antonio - Washington 121:101

Memphis - Sacramento odloženo

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud