25. února 2011 • 22:35

Horáková vypadla s Fenerbahce z Evropské ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky Fenerbahce Istanbul v sestavě s nejlepší hráčkou Evropy za loňský rok Hanou Horákovou skončily v Evropské lize ve čtvrtfinále. Po sérii dvanácti vítězství je vyřadil obhájce titulu Spartak Moskva, který po výhře v Istanbulu zvládl i druhý zápas a v domácím prostředí dnes zvítězil 74:56.



Vicemistryně světa Horáková dala v moskevské odvetě jeden bod a doskočila dva míče. Osudnou se suverénkám základní části soutěže stala třetí čtvrtina, kterou tým Fenerbahce prohrál o dvanáct bodů. Spartak tak na počátku dubna bude ve Final Four usilovat o pátý euroligový triumf za sebou.

Jeho semifinálovým soupeřem bude Jekatěrinburg, kterému přemožitelky USK z Taranta nastřílely v domácí odvetě pouhých 32 bodů. Druhou dvojici zase vytvoří španělské celky Salamanca a Valencie. Jedinou českou zástupkyní ve Final Four tak bude Jana Veselá z Valencie, která ve dvou zápasech přešla přes Bourges s další členkou kádru vicemistryň světa Ilonou Burgrovou.

Odvetné zápasy čtvrtfinále Evropské ligy basketbalistek:
Spartak Moskva - Fenerbahce Istanbul 74:56 (za hosty Horáková 1 bod, 2 doskoky), konečný stav série 2:0,
Krakov - Salamanca 60:72, konečný stav série 0:2, Bourges - Valencie 58:63 (Burgrová 5 bodů, 5 doskoků - Veselá 6 bodů, 5 doskoků), konečný stav série 0:2,
Taranto - Jekatěrinburg 32:74, konečný stav série 0:2.

Semifinálové dvojice (8. dubna):
Spartak Moskva - Jekatěrinburg, Valencie - Salamanca.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud