Ivo Pospíšil
31. března 2011 • 04:00

Basketbalová Barca v krizi: Rubio a spol. nad propastí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oslňují je laserem, pískají na ně, nadávají jim. Nepříjemné podmínky v kombinaci s těžkým soupeřem se pokouší ve čtvrtfinále Euroligy zdolat basketbalisté Barcelony. Proti Panathinaikosu Atény se jim to ale nedaří. Prohrávají 1:2 na zápasy a dnes jim hrozí, že další zaváhání už bude poslední. Pak by skončila naděje na obhajobu i na grandiózní Final Four před vlastními fanoušky.



Jde o hodně, každý bod rozhoduje a nervy tečou. Jak Barcelona, tak i Panathinaikos patří v Eurolize za pojem. Někdo z nich se ale do Final Four prostě nedostane. Zatím je nad propastí loňský mistr z Katalánská. Jedna prohra a spadne. Třeba už dnes.

„Je to boj na život a na smrt,“ přilívá olej do ohně trenér řeckého celku Željko Obradovič, jehož celek hnalo ve třetím čtvrtfinálovém zápase devatenáct tisíc fandů. „A přijdou zase. Doufám, že nás svými hlasivkami znovu podpoří. Vedeme, ale pořád ještě ve Final Four nejsme,“ podotýká.

Pravé zelenobílé peklo v Olympic Indoor Hall má ovšem Barcelonu definitivně uvařit. Horkokrevní příznivci soupeři znesnadňují co mohou. Při každé akci bučí, pískají, spílají a dokonce ho, ne právě férově, oslňují laserem.

„Chtělo by to trochu respektu. Třeba hráč jako Juan Carlos Navarro by si ho v takovýchto zápasech určitě zasloužil,“ neudržel se následně i jinak opatrný rozehrávač Barcelony Ricky Rubio.

„Fanouškům děkujeme za podporu. Jsou senzační, jen je prosím, aby už příště laser nepoužívali. Nemáme to zapotřebí a jistě to zvládneme i bez něj,“ zastal se ho i domácí trenér Obradovič.

Co zápas, to ale bitva do konce s vyhrocenou koncovkou. 83:82, 71:75 a 76:74, jaký rozdíl dnes bude mít čtvrtý duel? Určitě podobný a Katalánci před ním bijí na poplach.

Ubránit urostlého kata  Dimitrise Diamantidise (ve třech zápasech dal 61 bodů) a vynutit si před nepřátelským publikem pátý zápas. Final Four se totiž hraje v Barceloně a případná pozice diváka, coby vyřazeného obhájce, by pro ně totiž byla na začátku května o to trpčejší.

„Smyčka se kolem nás pevně utáhla. Teď už nemáme na vybranou, musíme oba případné duely vyhrát,“ burcuje kouč Xavi Pascual. „Pod tlakem je však i Panathinaikos. V našich vzájemných zápasech totiž rozhoduje každý bod,“ dodává.

„Bude to pro nás zápas roku. Nic není jasného, Barcelona stále žije a my ji teď musíme dorazit,“ uzavřel i playmaker aténského celku Nick Calathes.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud