9. května 2011 • 08:27

Trapas pro Lakers: Sezonu ukončili debaklem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Los Angeles Lakers titul v NBA neobhájí. V semifinále Západní konference nedokázali s Dallasem vyhrát ani jeden zápas, Mavericks navíc úřadující šampiony v nedělním čtvrtém duelu deklasovali 122:86.



Krutým výsledkem pravděpodobně také skončila kariéra nejúspěšnějšího kouče historie ligy Phila Jacksona. Pětašedesátiletý majitel jedenácti trenérských titulů nepočítá s tím, že by v roli hlavního kouče načal třetí desítku sezon. V kariéře vyhrál NBA šestkrát s Chicagem Bulls a pětkrát s Lakers.

"Byla to krásná jízda. Jak řekl Richard Nixon, tohohle chlapa už nebudete moci otravovat," řekl po utkání Jackson, který již před sezonou avizoval svůj odchod do důchodu.

Rozloučil se ale s rozpaky - vůbec poprvé zažil v play off porážku 0:4 na zápasy, navíc těsně před posledním zápasem dostal od vedení NBA pokutu 35.000 dolarů za veřejnou kritiku rozhodčích.

Šance Lakers na prodloužení série vzaly brzy za své. Dallas o postupu rozhodl už ve druhé čtvrtině, kterou vyhrál 36:16. Hosté naprosto nestíhali rotovat v obraně a pouze přihlíželi, jak je soupeř ničí střelbou z dálky.
Mavericks nakonec v utkání vyrovnali rekord vyřazovacích bojů NBA 20 trojkami.

Lakers dokázali držet krok pouze se základní sestavou domácích. Jakmile však vkročili na hřiště náhradníci Jason Terry, Peja Stojakovič a J.J. Barea, bylo zle. Terry trefil devět trojek z 10 pokusů a celkem nastřílel 32 bodů, Stojakovič přidal šest dalekonosných střel a ani jednou neminul (21 bodů).

Barea pro změnu motal hostům hlavy rychlými nájezdy a skončil na 22 bodech. Lavička Mavericks nastřílela stejně bodů jako celý tým Lakers dohromady - 86.

Obhájce titulu alespoň v úvodu držel Kobe Bryant (17 bodů), ale poté se už neprosazoval ani on. Hráčům Lakers se nedařilo vůbec nic a v poslední čtvrtině svoji frustraci dali najevo. Nejprve byl vyloučen Lamar Odom po faulu bez míče na Dirka Nowitzkého, vzápětí jej do kabin následoval Andrew Bynum, který tvrdě udeřil loktem do žeber Bareu.

Atlanta srovnala sérii s Chicagem

V semifinále Východní konference mezi Atlantou a nejlepším týmem základní části Chicagem je stav nerozhodný 2:2. Atlanta srovnala sérii domácím vítězstvím 100:88. Vyrovnané utkání rozhodli Hawks v koncovce, když poslední čtyři minuty ovládli poměrem 16:4.

Atlantu k výhře dotáhl Josh Smith s 23 body, 16 doskoky a osmi asistencemi. Joe Johnson přidal 24 bodů a Al Horford 20. Smith se dosud v sérii poměrně trápil, ale v nedělním utkání mu svědčila změna základní sestavy Hawks, ve které se posunul na křídlo.

V dresu Chicaga nastřílel nejužitečnější hráč ligy Derrick Rose 34 bodů, ale trefil pouze 12 z 32 střel.

Série pokračuje pátým zápasem v úterý na palubovce Chicaga.

2. kolo play off NBA:

Východní konference - 4. zápas:

Atlanta - Chicago 100:88 (stav série 2:2).

Západní konference - 4. zápas:

Dallas - LA Lakers 122:86 (konečný stav série 4:0).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud