10. května 2011 • 10:46

Rozhodovala prodloužení, řádila letka z Miami

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obě pondělní semifinále konferencí NBA rozhodla až prodloužení a basketbalistům Miami po nich chybí k postupu poslední bod. Nad Bostonem totiž vyhráli 98:90. V Memphisu se prodlužovalo hned třikrát, úspěšnější byla Oklahoma a po výhře 133:123 vyrovnala po čtyřech zápasech stav série na 2:2.



V Bostonu dominovalo velké trio z Miami. LeBron James nastřílel 35 bodů a doskočil 14 míčů, Dwyane Wade k 28 bodům připojil devět doskoků a Chris Bosh skončil na 20 bodech a 12 doskocích. Dohromady tedy nastříleli 83 z celkových 98 bodů Heat a zařídili 35 z 45 doskoků. V prodloužení se postarali o všech 12 bodů svého týmu.

Celtics táhl Paul Pierce s 27 body, ale na konci základní hrací doby netrefil střelu, která mohla být vítězná. Ray Allen přidal 17 bodů. Rozehrávač Rajon Rondo, který si v minulém utkání vykloubil levý loket, ale se sebezapřením ho dohrál, zůstal na deseti bodech.

Prodloužení probíhalo poměrně jednoznačně, protože Boston se nemohl trefit do koše a ještě ztrácel míče.

"Je to frustrující, protože jsme měli tolik příležitostí. Neproměnili jsme ale brejky, některé nájezdy, volné střely a pak jsme nezvládli rozhodující akci v závěru. Tyhle věci jsou znepokojující," řekl po utkání kouč Bostonu Doc Rivers. Série se vrací do Miami, které má tři mečboly na postup do finále Východní konference.

Prodlužovalo se i v Memphisu


V Memphisu se pondělní utkání natáhlo o tři pětiminutová prodloužení. V tom posledním se Oklahoma utrhla a před středečním domácím pokračováním sérii vyrovnala.

Grizzlies přitom v druhé čtvrtině vedli o 18 bodů, ale Thunder dokázali brzy po poločase vyrovnat. V poslední části už hosté dokonce vedli o deset bodů, ale Memphis zabojoval a dokázal vyrovnat. Zápas do prodloužení poslal trojkou tři vteřiny před koncem Mike Conley.

V závěru prvního prodloužení domácí znovu prohrávali o tři body, ale dokázali vyrovnat trojkou Greivise Vasqueze. V koncovce druhého nastavení Marc Gasol poslal svůj tým do dvoubodového vedení, ale Russel Westbrook z Oklahomy zařídil třetí prodloužení. V něm nastřílel Kevin Durant šest bodů ze svých 35 a dovedl hostující tým spolu s Westbrookem (40 bodů) k vítězství.

Za domácí nasbíral Zach Randolph 34 bodů a 16 doskoků. Mladší bratr z dua Gasolů Marc pokračuje ve výborných výkonech, když k 26 bodům přidal 21 doskoků.

2. kolo play off NBA:

Východní konference - 4. zápas:
Boston - Miami 90:98 po prodl. (stav série 1:3).

Západní konference - 4. zápas:
Memphis - Oklahoma City 123:133 po třetím prodl. (stav série 2:2).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud