22. dubna 2012 • 09:11

Basketbalisté Washingtonu s Veselým porazili oslabené Miami

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Washingtonu v základní sestavě s Janem Veselým vyhráli 86:84 na palubovce favorizovaného, nicméně značně oslabeného Miami. Český nováček v NBA hrál 22 a půl minuty a připsal si šest bodů a pět doskoků.



Domácí kouč Erik Spoelstra nechal týden před startem play off odpočívat LeBrona Jamese a Chrise Boshe, navíc ze zápasu brzy odstoupil i třetí člen hvězdného tria Dwyane Wade. Tomu se po necelých třech minutách hry zachytil ukazováček levé ruky o dres jiného hráče a Wade s bolestivou grimasou zmizel v kabině.

Naštěstí pro něj a Heat se na rentgenu nepotvrdily obavy ze zlomeniny. "Nebudu kvůli tomu brečet. Než jsem se dozvěděl výsledek, byl nejhorší možný scénář operace. Asi to bude pár dní bolet, ale do začátku play off budu určitě v pořádku," uvedl vítěz NBA z roku 2006 a olympijský šampion z Pekingu.

Miami sobotní nečekanou porážkou s největší pravděpodobností přišlo o šanci předstihnout v závěrečném týdnu základní části Chicago v čele tabulky Východní konference. "Ani druhé místo není špatné," uvedl Wade.

Po jeho zranění to chvíli vypadalo, že kouč Miami Spoelstra pošle na palubovku Jamese, ten však zůstal celý zápas na lavičce. "Říkal jsem si, že v druhém poločasu asi nastoupí. Ale nestěžuju si, beru výhru," uvedl washingtonský James Wall, jenž půl sekundy před čtvrtou sirénou přihrál na rozhodující koš Nenemu.

Výsledky NBA:
Chicago - Dallas 93:83, Houston - Golden State 99:96, Indiana - Philadelphia 106:109 po prodl., Memphis - Portland 93:89, Miami - Washington 84:86 (za hosty Veselý 6 bodů a 5 doskoků), Milwaukee - New Jersey 106:95, Phoenix - Denver 107:118, Utah - Orlando 117:107 po prodl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud