7. května 2012 • 13:57

Polepšený hříšník pomohl zrušit kletbu, Knicks vyhráli v play off po 11 letech

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Jejich rekord se bude těžko překonávat, basketbalisté New York Knicks prohráli v NBA 13 zápasů play off v řadě. V neděli si ale řekli dost a porazili Miami 89:87, čímž upravili stav série 1. kola na 1:3. Pomohl jim k tomu i hvězdný Amar'e Stoudemire, jehož levou ruku chránila velká bandáž poté, co si ji pořezal o dveře požárního hydrantu.



Podle serveru nba.com ho na palubovce vítalo bučení z několika stran, New York Times zase upozorňují na radostné přivítání se známkami odpuštění. Ze všeho nejvíc to ale bylo překvapení, že se Stoudemire, největší hvězda Knicks, vrátil ještě v této sezoně do hry.

Poté, co po druhém utkání udeřil na chodbě haly do dveří od hydrantu, pořezal si ruku a musel na drobnou operaci, se s ním moc nepočítalo.

V Madison Square Garden se ale ten večer stalo víc překvapivých věcí. Kromě Stoudemirova návratu (navíc zahrál velmi dobře, dal 20 bodů a doskočil 10 míčů) viděli diváci výhru svého týmu. „První z mnoha,“ kasal se hned Stoudemire.

Muselo se mu ulevit, protože poté, co tým svým zkratem na chodbě v Miami oslabil, už nikdo New Yorku nevěřil. Spíš měl skončit dalším potupným „vymetením“ 0:4 na zápasy.

VIDEO: Stoudemire pomohl týmu zlomit prokletí

A bylo jasné, na koho by se hned ukázalo prstem: na nezodpovědného Stoudemira, jehož klukovina mužstvu definitivně podrazila nohy.

To se ale i díky polepšenému hříšníkovi nestalo. Pátý zápas se hraje v úterý v Miami.

„Necítil jsem, že musím někomu něco dokazovat. O to lepší je pocit, že jsme vyhráli,“ tvrdil Stoudemire. Mezi novináře přišel znovu s levou rukou na pásce. Dva dny si ji ledoval, pracoval na střečinku, při spaní ji musel držet pořád nahoře.

Kromě toho musel o sobě poslouchat jízlivé vtipy. Špatně prý pochopil pokyn kouče, který v angličtině zní: Attack the glass, volně přeloženo Hrň se na doskok. Doslovný překlad ale zní: Zaútoč na sklo. Což v Miami udělal a ošklivě se zranil.

Třetí zápas vynechal, čtvrtý pomohl vyhrát pro Knicks. Z hlediště to sledoval i slavný herec Michael Douglas, jehož společníkem byl Pat Riley, prezident basketbalových operací v Miami Heat. Komentátoři si z dvojice mužů hned utahovala, že Douglas by mohl Rileyho hrát ve filmu. Tak je mu prý podobný.

Jim dvěma zrovna Stoudemire radost neudělal, ale fanouškům ano.
„Od začátku doskakoval, zapojoval se do akcí, zakončoval je. Což bylo trochu překvapivé, protože nikdo nemohl vědět, jak se svým zraněním zahraje,“ pochválil ho kouč Mike Woodson.

I díky tomu poletí tým ještě jednou do Miami. Stále jako outsider, protože v NBA ještě nikdo stav 0:3 na zápasy neotočil a 90 týmů ze 100 případů prohrálo sérii 1:4.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud