20. června 2012 • 21:03

V nominaci na olympijskou kvalifikaci chybí Štěpánová a Reisingerová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér ženské basketbalové reprezentace Lubor Blažek vybral konečnou dvanáctku hráček pro kvalifikaci o olympijské hry v Londýně. Bojů v Ankaře se nezúčastní pivotky Kamila Štěpánová a Petra Reisingerová. Zůstanou ale v kontaktu s týmem, ke kterému se znovu připojí v případě postupu do Londýna.



Z původní osmnáctičlenné nominace se tak do konečného kádru probojovaly hned tři rozehrávačky včetně jedenadvacetileté Lenky Bartákové, která sbírá první reprezentační zkušenosti. Naopak "přežily" jen tři z původních sedmi pivotek. Mimo zůstala i Reisingerová, která v devětatřiceti letech už má asi poslední šanci na velký turnaj.

"Sice teď v nominaci není, ale hráčkám jsem řekl, že nominace na olympiádu v případě postupu může být úplně jiná," řekl trenér Blažek na tiskové konferenci v Praze. "Jelikož nás v kvalifikaci čekají týmy s menšími hráčkami, rozhodli jsme se také vybrat menší sestavu. I proto bereme tři rozehrávačky a doma zůstávají pivotky," vysvětlil kouč.

Češky v přípravě sehrály deset zápasů, v nichž porazily Portoriko, Turecko, Chorvatsko a Velkou Británii. naopak prohrály s Portorikem, Maďarskem, Austrálií, Kanadou, Francií a dnes s Velkou Británií. "Dnes jsme sice úplně selhali, ale jinak jsem s přípravou spokojený. I v prohraných zápasech jsme zahráli dobře, i když jsme nebyli v nejsilnějších sestavách," řekl Blažek.

Do Ankary na kvalifikaci odletí basketbalistky v sobotu. V pondělí je čeká úvodní utkání s Novým Zélandem, ve středu pak vyzvou Argentinu. Dva týmy ze skupiny postoupí do čtvrtfinále, jehož vítěz zamíří přímo do Londýna. Poražení čtvrtfinalisté si ještě zahrají o jedno olympijské místo.

Konečná nominace basketbalistek na kvalifikaci o olympijské hry:

Rozehrávačky: Kateřina Bartoňová (USK Praha/VŠ Praha), Lenka Bartáková (Hradec Králové), Hana Horáková (Jekatěrinburg/Rus.).

Křídla: Kateřina Elhotová, Eva Vítečková, Michaela Zrůstová (všechny USK Praha), Tereza Pecková (Frisco Brno), Jana Veselá (Valencie/Šp.), Kateřina Zohnová (Mondeville/Fr.).

Pivotky: Ilona Burgrová, Petra Kulichová (obě USK Praha), Alena Hanušová (Frisco Brno).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud