11. října 2012 • 07:55

Po duelu hvězd se radovala Vítečková, Brňanky Horáková nespasila

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utkaly se proti sobě po dlouhých třinácti letech. Poté, co během tohoto období vyhrály společně Euroligu nebo získaly i stříbrné medaile z MS. Šlágr pátého kola basketbalové ŽBL mezi USK Praha a Imos Brno, jenž byl i soubojem reprezentačních ikon Evy Vítečkové a Hany Horákové, skončil vítězstvím domácích Pražanek 78:68.  A tedy úspěchem Vítečkové.



„Žádný zvláštní pocit z toho, že hraju proti Hance, jsem neměla. Nepřijde mi to vůbec neobvyklé,“ řekla Vítečková. „Ale hrát proti Brnu, to pořád se mnou něco dělá. A myslím, že dokud neskončím s basketem, tak to stále se mnou bude hýbat,“ doplnila opora USK.

Za pražský celek už hraje třetí rok, zatímco Horáková se před sezonou vrátila do Brna z ruského Jekatěrinburgu. Více v utkání byla vidět ale Vítečková, která zaznamenala dvanáct bodů.

„Nebylo to však nic speciálního. Ty holky hrají už dlouho, znají se. My jsme párkrát zapomněli na Hanku, oni párkrát na Evžu, bylo to takové vyrovnané,“ pousmál se i kouč domácích Ivan Beneš.

O jeho vítězství rozhodl úvod. Jen v první čtvrtině ale USK nastřílel čtyřiatřicet bodů, což byla necelá polovina všech bodů v zápase. Brňanky sice dále držela ve hře jen Farhiya Abdiová, autorka osmadvaceti bodů (nejvíce v zápase), ale nikdo se k ní výrazně nepřidal.

Pražanky tak vyhrály (společně s minulou sezonou) už čtyřiapadesátý duel po sobě a zůstávají v letošním ročníku jako jediné neporažené. „Derby“ s Brnem navíc ovládly podvanácté v řadě.

„S Hankou však vnímám Brno silnější než vloni. Tam, kde hraje, je ten tým pochopitelně silnější. I my jsme ale posílily,“ hodnotí Vítečková. „Ano, vloni jsme sice Brno válcovaly, ale stejně jsme s nimi měly problémy. Pro diváky by bylo jistě lepší, kdybychom hrály vyrovnaněji a určitě by to bylo dobré pro přípravu na Evropskou ligu, ale pro mě osobně by to bylo lepší bez nervů,“ usmála se na závěr Vítečková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud