21. prosince 2012 • 08:26

Basketbalisté Minnesoty přerušili vítěznou sérii Oklahomy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Oklahomy prohráli v NBA poprvé po dvanácti zápasech, když podlehli na palubovce Minnesoty 93:99. Obhájci titulu z Miami zvítězili v Dallasu 110:95. Minnesota na favorizovaného soupeře vlétla a první čtvrtinu vyhrála 30:18. Hráči Thunder v utkání ani jednou nevedli, ale zkraje poslední části se dokázali přiblížit na rozdíl jediného bodu. V tu chvíli domácí spasil portorický rozehrávač J.J. Barea, který během čtyř minut nastřílel 14 bodů a vrátil Minnesotě dvouciferný náskok.



Timberwolves se také mohli opřít o výkony podkošových hráčů. Kevin Love si připsal 28 bodů, 11 doskoků a 7 asistencí, Nikola Pekovič přispěl k výhře 24 body.

Oklahomu vedl Kevin Durant s 33 body, Russellu Westbrookovi (30 bodů a 11 doskoků) chyběla jediná asistence k triple-double.

"Velmi cenné vítězství proti nejlepším celku západu. Opravdu se mi líbilo, jak jsme hráli po celé čtyři čtvrtiny," řekl trenér Minnesoty Rick Adelman.


Konečný výsledek utkání Dallasu s Miami úplně nevypovídá o jasném průběhu zápasu, protože hosté ve třetí části vedli až o 36 bodů. Heat vedl LeBron James s 25 body a 9 doskoky. Dwyane Wade přidal 19 a Chris Bosh 17 bodů.

Dallas sice měl šest hráčů ve dvouciferných číslech, ale nejlepším střelcem byl nováček Jae Crowder jen s 15 body.

V posledním čtvrtečním utkání si Portland poradil s Denverem 101:93. Šance Nuggets na úspěch pohřbila střelba trojek. Hosté se totiž z dálky netrefili ani jednou z 22 pokusů.

Naopak domácí si pomohli 14 trojkami. Střelcem utkání byl domácí Nicolas Batum s 22 body, Wesley Matthews přidal 20 bodů. Skvělý výkon podal i J.J. Hickson s 18 body a 18 doskoky.

"Podivné, ošklivé utkání. Nakonec jsme to zvládli, ale řekněme, že to bylo zajímavé," komentoval Batum dvanácté vítězství svého týmu v sezoně.

Ani hnout, jinak tě to bude bolet. James Harden z Houstonu od sebe odstrkává Jasona Kidda.
Ani hnout, jinak tě to bude bolet. James Harden z Houstonu od sebe odstrkává Jasona Kidda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud