25. února 2013 • 12:44

Deloach ze Svitav oslnil smečí All Star Game. Jinak vyhráli Poláci

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Takové střetnutí proběhlo poprvé v historii. Basketbalisté české Mattoni NBL proti výběru polské ligy. Aneb All Star Game ve Wroclawi! Zápas hvězd nakonec skončil vítězstvím polského družstva 109:104 a nejlepším hráčem byl zvolen Walter Hodge ze Zielone Gory. Výběr české soutěže zanechal zase stopu v boji o nejlepší smeč. Podívejte, jak zde exceloval Michael Deloach ze Svitav.



Rozeběhl, vyhodil si míč za zády a nekompromisně zavěsil. Ač výběr české Mattoni NBL v česko-polském All Star Game neuspěl a prohrál v zápase i v soutěži trojkařů, má domácí liga lepšího smečaře.

Michaela Deloacha ze Svitav.

„Bylo to fajn. Byl to můj první All-Star Game. Rád jsem viděl tolik lidí a rád jsem si zahrál v Polsku,“ říkal rozehrávač, který ukázal i své další schopnosti.

Byl sice i nejproduktivnějším mužem zápasu, vstřelil sedmadvacet bodů, ale i přes jeho úsilí prohrál český výběr 104:109.

„Chtěl bych pogratulovat domácímu týmu k vítězství, ale především organizátorům. Nasadili laťku vysoko a my budeme mít co dělat, abychom se jim příští rok přiblížili. Utkání mělo sportovní charakter, takže jsme šťastni, že jsme dosáhli toho, co jsme si předsevzali,“ říkal i člen výkonného výboru ČBF Zdeněk Bříza.

Souboj českého a polského týmu v Utkání hvězd nadchl plnou halu ve Wroclawi
Souboj českého a polského týmu v Utkání hvězd nadchl plnou halu ve Wroclawi

Takový zápas se konal poprvé v historii. Ještě vloni se třeba All Star Game konal jen v rámci české ligy, a to mezi výběry Východu a Západu. Po duelu ve Wroclawi se příští rok odehraje i v Čechách

„Bylo to poprvé, co byl zorganizován takový zápas. Byla to skvělá událost a opravdu dobře zorganizovaná,“ dodal na závěr i trenér českého výběru a jinak kouč Nymburka Ronen Ginzburg.

Tauron Basket Liga – Mattoni NBL 109:104 (32:26; 58:55; 86:84)
Hodge 22, Dylewitz 14, McCauley 13, Zamojski 12, Gadri-Nicholson 8, Stević 7, Ponitka a Szubarga po 6, Hosley, Chilinski a Dloniak po 5, Cel 4, Kikowski 2 – Deloach 27, Žabas 18, Tomanec 13, Mróz 12, Nuhanović 10, Dufault 7, Hruban, Palyza a Muirhead po 5, Welsch 2, Pavlík a Stria 0

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud