16. června 2014 • 16:41

Finále po srbsku: hromadná rvačka, vyklizené hlediště a tři proti pěti

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Horkokrevní Srbové se zase jednou předvedli. Rivalita mezi Partizanem a CZ Bělehrad vyústila během finále jejich basketbalové ligy v hromadnou rvačku, po níž dohrával Partizan jen se třemi hráči. Pořadatelé pro jistotu nechali vyklidit i hlediště, před prázdnými tribunami se bude hrát příště od začátku. První duel skončil jako jedna velká fraška.



Pěsti na palubovkách létají v srbské lize vcelku pravidelně a často mají v incidentech prsty hráči Partizanu. Stejně tomu tak bylo i tentokrát. Jejich trenér Duško Vujoševič je během prvního finále srbské ligy dokonce stahoval z hřiště a posílal do šaten na protest proti rozhodování sudích, jednou se odebrali mimo plochu i soupeři z CZ Bělehrad. Napětí vyvrcholilo na začátku čtvrté čtvrtiny, kdy se do sebe podráždění hromotluci pustili pěstmi.

Podle basketbalových serverů mohla za bitku hlavně neúměrně vyhrocená atmosféra mezi trenérskými štáby obou nesmiřitelných rivalů. Bouřlivák Vujoševič, s nímž má z dob svého působení v barvách Partizanu zkušenosti i český reprezentant Jan Veselý, je svými výstřelky známý. Je to sotva pár dní, co místo pohovoru během přerušené hry chytil jednoho ze svých hráčů rukou pod krkem.

V sobotu zareagovali na dění na hřišti nejen rozhodčí, ale i pořadatelé, a raději nechali vyklidit tribuny, než by se něco semlelo i mezi rozdrážděnými fanoušky. Policie oznámila, že za zavřenými dveřmi se bude hrát i druhý zápas série.

Podívejte se, jak se na palubovce porvali hráči Partizanu a CZ Bělehrad
 

Navíc následovala řada vyloučení a Partizan musel dohrávat jen se třemi hráči. Posledních osm minut tak bylo hodně bizardních. Začaly za stavu 64:69 z pohledu domácího Partizanu, který nakonec prohrál 88:97.

Napřed to vypadalo, že se Crvena Zvezda moc nenadře, její pětice si bez pohybu přihrávala po trojkovém oblouku a hráči stříleli dle libosti, jenže Partizan i tak několikrát skóroval a z brejků sbíral fauly. Dokonce se mu podařilo jednoho ze soupeřů vyfaulovat, hrál tedy ve třech proti čtyřem a nebyl úplně bez šance na vyrovnání. Nakonec se však početní převaha projevila.

Populární srbský basketbalista Bogdan Bogdanovič z Partizanu se následně nechal slyšet, že zváží svoje pokračování v reprezentaci vzhledem k poměrům, které v tamní soutěži panují.

Bouřlivák Vujoševič škrtí jednoho ze svých hráčů 
 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud