5. července 2014 • 19:51

Basketbalistky se do finále MS sedmnáctiletých neprobojovaly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České basketbalistky do 17 let prohrály v semifinále mistrovství světa se Španělskem 41:73. V domácím prostředí v Plzni tak evropským mistryním neoplatily loňskou prohru z finále ME do 16 let a zahrají si o třetí místo. V duelu o bronz vyzvou v neděli od 18:00 Maďarsko, kterému se pokusí oplatit porážku ze základní skupiny. Ve finále se Španělsko utká s obhájkyněmi titulu Američankami.



Svěřenkyním trenéra Richarda Fouska vůbec nevyšel vstup do zápasu. Přes výborně bránící Španělky se nemohly prosadit, navíc dělaly chyby, jimiž pouštěly soupeřky k lehkým košům. Výsledkem byla prohraná první čtvrtina 6:21.

"Nepodařil se nám vstup do utkání, kdy jsme od první čtvrtiny prohrávali o 15 bodů. Proti tak neuvěřitelně dobrému týmu, jako je Španělsko, se ztráta dohání velice těžko. Náš zmar se ještě prohloubil ve druhé čtvrtině a v poločase už byl rozdíl hrozivý," litoval asistent trenéra Petr Kapitulčin.

Až ve druhém poločase se Češkám povedlo dostat se do hry a snížily na rozdíl 13 bodů, jenže Španělky český nápor zastavily, znovu odskočily a definitivně rozhodly o své výhře. V poslední čtvrtině už trenér Fousek šetřil opory na utkání o třetí místo a Španělky tak jasně vyhrály.

"Celé mistrovství se potýkáme s tím, že jednou zahrajeme dobře, jednou se nám nedaří. Ta vlnovka je znatelná. Věřím, že v duelu o bronz budeme zase nahoře," dodal Kapitulčin.

Nejlepší českou střelkyní byla s deseti body Tereza Šípová. Druhá z pivotek Julia Reisingerová přidala sedm bodů, osm doskoků, čtyři bloky a čtyři asistence.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud