5. srpna 2007 • 00:00

Brno narazí v Evropské lize na obhájkyně titulu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky Gambrinusu Sika Brno narazí v příštím ročníku Evropské ligy v základní skupině na polskou Gdyni, Košice, belgický Namur, francouzský celek Valenciennes a na obhájkyně loňského prvenství ze Spartaku Moskva.



Basketbalistky Gambrinusu Sika Brno narazí v příštím ročníku Evropské ligy v základní skupině na polskou Gdyni, Košice, belgický Namur, francouzský celek Valenciennes a na obhájkyně loňského prvenství ze Spartaku Moskva. Další český tým USK Praha bude mít za soupeře chorvatský Šibenik, španělskou Avenidu, Wislu Krakov, francouzské Bourges a ruský Jekatěrinburk. Zástupci obou klubů vyslovili s dnešním mnichovským losem relativní spokojenost a nestěžovali si ani Prostějovští. Ti se v Evropském poháru mužů střetnou v druhém kvalifikačním kole s estonským mistrem Tartu University. V Evropském poháru basketbalistek se pak představí Kara Trutnov, která bude mít ve skupině za soupeře trojici Dynamo Kursk, Orzel Polkowice a Foton Györ. "Pokud chceme postoupit do Final Four, tak se nemůžeme nikoho ze soupeřů bát," řekl ČTK manažer brněnských basketbalistek Jiří Hamza, který ale připustil, že je skupina silná. "Ovšem na druhé straně je Gdyně například z dvojice polských týmů slabší než posílená Wisla Krakov. Nikoho si nemůžeme dovolit podceňovat, reálně bychom ale měli bojovat se Spartakem Moskva o první místo ve skupině," dodal Hamza. Trenér Brňanek Jan Bobrovský vyzvedl kvality Spartaku Moskva a Valenciennes, které bude mít v nadcházející sezoně nový tým. "Ovšem při losování je těžké si vybírat. Po ekonomické stránce je ale naše skupina přijatelná, neboť poletíme pouze do Moskvy. I když cestování autobusem do Gdyně i dalších míst nebude příliš příjemné," uvedl Bobrovský. Evropská liga startuje 7. listopadu, brněnský tým přivítá v hale Rosnička Gdyni. Spokojenost s rozlosováním vyslovil trenér USK Praha Lubor Blažek, který na rozdíl od minulých let uvítal rozdělení do výkonnostních košů. "Myslím si, že jsou všechny skupiny vyvážené. Začínáme v Jekatěrinburku, který bude silný, ale první utkání na jeho půdě může být výhodou, neboť ruské týmy nejsou v počátku soutěže ještě se všemi posilami sehrané," poznamenal trenér Blažek. "Velkou neznámou je pro nás Šibenik. Dokázal bych si ale představit i přijatelnější skupinu," dodal. Hráče Prostějova čeká 20. listopadu utkání v Estonsku, odveta se bude hrát o týden později na Hané. "Tartu je estonský mistr, který má silný tým. Loni startoval stejně jako my v Eurocupu, kde vypadl ve skupině. Jsme ale spokojeni, neboť jsme se na základě loňských výsledků dostali do druhého předkola," řekl manažer basketbalistů Prostějova Tomáš Rak.


Losování: Muži: Evropský pohár: Prostějov - Tartu. Ženy: Evropská liga: Skupina A: Phard Neapol, TTT Riga, Villeneuve, Šoproň, Samara, Fenerbahce Istanbul. Skupina B: USK Praha, Šibenik, Halcon Avenida, Wisla Krakov, Bourges, Jekatěrinburk. Skupina C: Lotos Gdyně, Košice, Namur, Valenciennes, Spartak Moskva, Gambrinus Sika Brno. Skupina D: Mondeville, Faenza, Dynamo Moskva, MiZo Pécs, Valencie, Vilnius. Evropský pohár: Střední Evropa, skupina G: Dynamo Kursk, Orzel Polkowice, Foton Györ, Kara Trutnov. Program českých týmů: Evropský pohár mužů: 20. listopadu: Tartu - Prostějov, 27. listopadu: Prostějov - Tartu. Evropská liga žen: 1. kolo (7. listopadu): Brno - Gdyně, Jekatěrinburk - USK Praha, 2. kolo (14. listopadu): USK Praha - Bourges, Valenciennes - Brno, 3. kolo (21. listopadu): Brno - Košice, Wisla Krakov - USK Praha, 4. kolo (28. listopadu): USK Praha - Salamanca, Spartak Moskva - Brno, 5. kolo (5. prosince): Brno - Namur, Šibenik - USK Praha, 6. kolo (12. prosince): USK Praha - Jekatěrinburk, Gdyně - Brno, 7. kolo (19. prosince): Brno - Valenciennes, Bourges - USK Praha, 8. kolo (9. ledna): USK Praha - Wisla Krakov, Košice - Brno, 9. kolo (16. ledna): Brno - Spartak Moskva, Salamanca - USK Praha, 10. kolo (23. ledna): USK Praha - Šibenik, Namur - Brno. Evropský pohár žen: 1. kolo (8. listopadu): Dynamo Kursk - Trutnov, 2. kolo (15. listopadu): Trutnov - Polkowice, 3. kolo (22. listopadu): Györ - Trutnov, 4. kolo (29. listopadu): Trutnov - Kursk, 5. kolo (6. prosince): Polkowice - Trutnov, 6. kolo (13. prosince): Trutnov - Györ.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud