29. listopadu 2014 • 09:25

Série devíti výher skončila, basketbalisté Portlandu podlehli Memphisu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po sérii devíti vítězství našli basketbalisté Portlandu v NBA přemožitele. V pátečním utkání podlehli doma 99:112 Memphisu, který je s bilancí 14 výher z 16 zápasů v čele soutěže. Výborný výkon podala silná trojka Memphisu Zach Randolph, Mike Conley a Marc Gasol, jenž byl s 26 body a devíti asistencemi hlavním tahounem vítězů. Portlandu nestačilo 26 bodů Wesleyho Matthewse.



Po šesti výhrách za sebou neuspěl rovněž nejlepší tým Východní konference Toronto. Raptors podlehli doma Dallasu 102:106 a navíc přišli o DaMara DeRozana, který ve třetí čtvrtině odstoupil se zraněním třísel. V poslední čtvrtině domácí dvakrát stáhli dvouciferný náskok soupeře a měli šance na obrat, ale v důležitých chvílích neproměnili střelu nebo ztratili míč. Monta Elis pomohl k Dallasu výhře 30 body, z nichž 15 nastřílel právě v poslední čtvrtině. Kyle Lowry vedl Toronto s 25 body. DeRozan ve třetí čtvrtině při nájezdu uklouzl a dlouho nevstával, nakonec ale odešel po svých a zranění by nemělo být vážné. Dallas vyhrál poosmé z posledních deseti utkání.

O osmé vítězství protáhli svou úspěšnou šňůru hráči Golden State. Warriors vyhráli poslední čtvrtinu v Charlotte 32:21, zvítězili celkově 106:101 a vylepšili svou bilanci na 13:2. Náhradník Marreese Speights zaznamenal 16 ze svých 27 bodů právě v poslední čtvrtině. Na úvod poslední dvanáctiminutovky dal 16 bodů po sobě, když proměnil osm z devíti střel v řadě a dostal svůj tým po dlouhé době do vedení. "Když se mi střelecky daří, tak je koš velký jako bazén," řekl. Stephenu Currymu se po skvělých posledních zápasech nedařilo při střelbě za tři body, přesto dal 26 bodů a v koncovce se šestkrát nemýlil z čáry trestného hodu.

Oklahomě se po 14 zápasech vrátil do sestavy jeden z klíčových mužů rozehrávač Russell Westbrook a okamžitě smetla trápící se New York Knicks 105:78. Thunder výhrou začali velký pokus o nápor a návrat mezi týmy pro play off. Daleko by neměl být ani návrat Kevina Duranta, jenž letos ještě nenastoupil.

Westbrook přestřílel celý tým Knicks v první čtvrtině 14:13 a domácí po ní vedli o 17 bodů. Náskok postupně přerostl dvacetibodovou hranici a v druhé půli už mohli Thunder trochu ubrat. Westbrook, který ve čtvrté čtvrtině už nenastoupil, zaznamenal 32 bodů, sedm doskoků a osm asistencí. "Byl to vzrušující zápas. Jsem rád, že jsem konečně mohl hrát a pomoci spoluhráčům. Diváci byli skvělí, takže mě to moc bavilo a povzbudilo, i když moje fyzička není v tuhle chvíli stoprocentní," řekl.

New Yorku znovu chyběl pro bolesti zad Carmelo Anthony. Nepříjemný návrat do Oklahomy prožil trenér hostů Derek Fisher, který svou hráčskou kariéru loni uzavřel právě v týmu Thunder.

Los Angeles Clippers využili absence opory Houstonu Dwighta Howarda a na hřišti Rockets vyhráli jasně 102:85. Blake Griffin nasázel 30 bodů a přidal 10 doskoků. Rockets stále trápí zranění a zápas dohrávali prakticky bez rozehrávače, když si v průběhu utkání zranil kotník Isaiah Canaan.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud