16. února 2015 • 07:53

Utkání hvězd NBA vyhrál rekordním výsledkem výběr Západu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Utkání hvězd basketbalové NBA porazil tým Západní konference 163:158 soupeře z Východu. V divoké přestřelce padlo v newyorské Madison Square Garden 321 bodů, což je nový rekord v historii těchto exhibičních zápasů, stejně jako 48 přesných trojek. Nejužitečnějším hráčem byl zvolen Russell Westbrook, jenž pomohl k vítězství Západu 41 body.



Westbrook, rozehrávač Oklahoma City Thunder, nastřílel 27 bodů v prvním poločase, což je také nový rekord. Celkově se 41 body zaostal o jediný bod za maximem Wilta Chamberlaina z roku 1962.

Výběr Západu vedl v průběhu utkání až o 20 bodů, přesto bylo čtyři minuty před koncem srovnáno. Poté trefil trojku James Harden, dva koše přidal Chris Paul a další trojkou dorazil soupeře Westbrook.

Nejlepší střelec probíhající sezony Harden nasbíral 29 bodů, osm doskoků a stejný počet asistencí. Východní konferenci vedl se 30 body LeBron James, který si pochvaloval, že se celý All Star víkend konal v newyorské Madison Square Garden: "Lepší už to nebude, než hrát v Garden před takovými fanoušky."

Poprvé od roku 1971 v Utkání hvězd nastoupilo sourozenecké duo. Španělští bratři Gasolové se utkali hned v úvodním rozskoku, v němž starší Pau v dresu Východu porazil Marca.

Všech 24 hráčů, kteří zasáhli do hry, dokázalo skórovat.

Utkání hvězd basketbalové NBA v New Yorku:

Západ - Východ 163:158 (83:82).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud