15. dubna 2015 • 09:03

Výhra po druhém prodloužení udržela Indianu na cestě do play off

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Indiany porazili v úterním zápase NBA Washington 99:95 po druhém prodloužení a ve Východní konferenci se udrželi na osmé příčce. Aby uhájili poslední postupové místo do play off, musí v závěrečném utkání základní části porazit Memphis, anebo doufat v zaváhání devátého Brooklynu proti Orlandu.



Washington v loňském play off vypadl právě s Indianou, a tak hráči z metropole USA chtěli domácím znepříjemnit boj o postup do letošní vyřazovací části. Wizards vedli až o 12 bodů, ale Pacers dovedli utkání do prodloužení.

V tom prvním daly oba celky pouze po čtyřech bodech. Druhé nastavení začali Pacers šňůrou 7:2 a připsali si šesté vítězství v řadě. C. J. Miles se na něm podílel 25 body, o bod méně dal George Hill.

Vítězství Indiany poslalo definitivně ze hry o play off Miami. Šampioni z let 2006, 2012 a 2013, kteří před sezonou přišli o hvězdného LeBrona Jamese, budou v bojích o titul chybět poprvé od roku 2008.

Sedmé místo ve Východní konferenci si zajistil Boston, který porazil Toronto těsně 95:93. Výhru zařídil těžkou střelou v poslední vteřině utkání Jae Crowder. Celtics předvedli týmový výkon, přičemž nikdo nenastřílel více než 14 bodů (Avery Bradley a Evan Turner). Za poražené si připsali po 16 bodech Kyle Lowry a Lou Williams. Oba dohromady proměnili pouze devět z 31 pokusů z pole.

Los Angeles Clippers přehráli Phoenix 112:101 a v nabité Západní konferenci nemohou skončit hůře než třetí. Pokud své poslední zápasy v základní části prohrají San Antonio a Houston, půjdou Clippers do play off z druhého místa.

Výsledky:

Boston - Toronto 95:93, Indiana - Washington 99:95 po druhém prodl., Phoenix - LA Clippers 101:112.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud