20. dubna 2015 • 22:27

Veselý pomohl 12 body Fenerbahce k premiérové účasti ve Final Four

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista Jan Veselý pomohl Fenerbahce Istanbul k premiérovému postupu do Final Four Evropské ligy. Jeho tým vyřadil obhájce trofeje Maccabi Tel Aviv 3:0 na zápasy. Třetí bod získal díky dnešnímu dramatickému vítězství 75:74 po prodloužení v Izraeli. Český reprezentant se na výhře podílel 12 body a osmi doskoky.



Právě Veselý poslal zápas do prodloužení, když deset sekund před koncem čtvrté čtvrtiny smečí vyrovnal na 65:65. Navíc dostal možnost rozhodnout z trestného hodu, který však neproměnil. V nastavení přidal český hráč tři body. Rozhodující koš dal Andrew Goudelock devět sekund před koncem, následný útok Maccabi se hostům v bouřlivé atmosféře povedlo ubránit.

Fenerbahce potvrdilo výbornou bilanci na hřištích soupeřů, kde vyhrálo jedenáct ze třinácti zápasů. Veselý si Final Four zahrál už v roce 2010 s Partizanem Bělehrad, s kterým obsadil čtvrté místo.

Letos hostí závěrečný turnaj Madrid, kde se bude hrát 15. až 17. května. O postup bojuje také Tomáš Satoranský s Barcelonou, která hraje s Olympiakosem Pireus 1:1 na zápasy.

Čtvrtfinále Evropské ligy basketbalistů - 3. zápasy:

Maccabi Tel Aviv - Fenerbahce Istanbul 74:75 po prodl.
(za hosty Veselý 12 bodů, 8 doskoků, 2 asistence),
konečný stav série: 0:3

Panathinaikos Atény - CSKA Moskva 86:85,
stav série: 1:2.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud