16. října 2015 • 16:08

Krasnojarsk jde ve VTB lize po domácí neporazitelnosti Nymburka

Autor: ps
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nymburk jako jediný český tým měří síly s mezinárodní konkurencí. Letos je ve VTB lize na domácí palubovce zatím neporažen, což zkusí prodloužit i v nedělním střetnutí s Krasnojarskem. Proti silnému soupeři vyrukuje v 16:00 (vysílá Nova Sport2).



Zářivý úvod sezony malinko kazí poslední těsná prohra v Kazani, ale Nymburk skvěle zvládl předchozí dva zápasy na domácí palubovce. A na jeden z nich se bude dlouho vzpomínat – středočeské mužstvo totiž zastínilo i bohatý euroligový Lokomotiv Kubáň Krasnodar!

„Teď nás čeká nás další zápas před vlastními fanoušky, kteří od nás po triumfu nad Kubání budou chtít další vítězství. Krasnojarsk sice nemá euroligovou soupisku jako Lokomotiv, přesto utratil spoustu peněz za špičkové hráče. Máme tak před sebou dalšího kvalitního soupeře z Ruska v soutěži, kde nemá žádný tým dopředu nic jistého,“ řekl před nedělním zápasem Ronen Ginzburg, trenér Nymburka.

V českém basketbalovém městě se představí i zvučná posila Jeniseje, loňský top skórer německé Bundesligy David Kennedy. Ten čaroval v dresu Ludwigsburgu, když si v základní části připsal průměrně 18 bodů na zápas. A přesně tolik nastřílel dvoumetrový Američan se zkušenostmi z NBA průměrně i ve třech dosavadních utkáních VTB ligy. To je slušná pozvánka na profesionální basketbal!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud