20. června 2016 • 09:44

Šli jsme proti všem! Clevelande, tohle je pro tebe, křičel dojatý James

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před dvěma lety si při návratu domů dal jediný cíl: Přivést do Clevelandu historický titul v NBA. Teď to dokázal. LeBron James a jeho „Kavalíři“ zvítězili v sedmém finálovém utkání na palubovce Golden State 93:89 a získali tak pro premiérový titul. „Dal jsem do toho všechno. Do posledního zápasu jsem nalil srdce, krev, pot i slzy,“ křičel do kamer plačící James.



Cleveland slaví titul poté, co v otočil nepříznivý vývoj série z 1:3 na 4:3 a oplatil tak Warriors porážku z loňského finále. „Stali jsme se prvním týmem v historii, který takhle otočil finále. Tohle je speciální,“ plakal James.

„Bojovali jsme proti úplně všem. Nevím, proč ten nahoře pro nás vybral tu nejtěžší cestu. I přes takovou situaci jsem se pořád pokoušel udržovat v pozitivním duchu,“ okomentoval finálovou cestu držitel trofeje Billa Russella pro nejlepšího hráče finále.

Ten ale paradoxně v prvních dvou utkáních finále příliš nezářil. Tři závěrečné, rozhodující, ale hrál s obrovským odhodláním a jednoznačně táhl svůj tým za historickým obratem. „Musel jsem změnit přístup k utkání. Vzít to trochu z jiné stránky. Víc se koncentrovat. V prvních dvou zápasech tady jsem opravdu nebyl příliš dobrý, to se nesmělo opakovat. Podrobně jsem sledoval každý detail, co bych mohl zlepšit. Od pátého utkání jsme začali hrát skvělý basket,“ pochválil James spoluhráče.

Historický triumf je hodně speciální pro všechny fanoušky z průmyslového města v Ohiu. Ti totiž na sportovní šampiony čekali od roku 1964, kdy celek amerického fotbalu Cleveland Browns se radoval z triumfu. Teď se dočkali zásluhou Cavaliers.   

„Chápu, co za posledních více než 50 let prožívali lidé u nás v Ohiu. Nemůžu se dočkat, až se vrátíme domů. Tohle vám dovezu, lidi,“ řekl s rukama kolem Trofeje Larryho O’Briena pro vítěze NBA slavící rodák z Akronu.

Slavný basketbalista vyhrál už svůj třetí titul NBA v kariéře. Tenhle pro něj ale podle jeho slov znamená nejvíc. „Tohle, co vidíte v mých rukou, je důvod, proč jsem se vrátil zpět do Clevelandu. Je to hodně speciální. Dobře jsem věděl, že jsem toho schopen. Splnil jsem slib, který jsem fanouškům dal,“ dodal James na tiskové konferenci. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud