26. prosince 2016 • 08:52

Repríza finále pro Cleveland! Porazil Golden State o jediný bod

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté mistrovského Clevelandu v repríze finále NBA porazili Golden State 109:108. Domácí Cavaliers prakticky v celém utkání dotahovali náskok soupeře, ale skvěle zvládli koncovku a díky přesné střele Kyrieho Irvinga 3,4 sekundy před koncem zvítězili. Úřadující šampioni a lídři Východní konference vyhráli popáté za sebou.



Warriors v poslední čtvrtině v Quicken Loans Areně prohospodařili čtrnáctibodové vedení a skončila jejich sedmizápasová vítězná šňůra. Po páté porážce v sezoně ale dál vedou celou ligu. Lepší bilanci než Cleveland má v Západní konferenci také San Antonio, jež v neděli porazilo 119:100 Chicago.

Cavaliers necelých deset minut před koncem zápasu prohrávali 80:94, jenže domácí se především zásluhou Irvinga dostali na dostřel a dvě minuty před koncem už bylo vyrovnáno. Ještě jednou se pak hosté dostali vpřed, když Stephen Curry trefil trojku, jenže pak Irving skóre definitivně otočil. Nejprve se prosadil po nájezdu do koše donáškou a po ztrátě Andreho Iguodaly proměnil těžkou střelu z otočky. Jednička draftu z roku 2011 tím završila bilanci v utkání na 25 bodů, 10 asistencí a sedm zisků.

"Ten kluk je mimořádný, o tom nikdy nebylo pochyb," řekl o spoluhráči LeBron James, který zaznamenal 31 bodů a 13 doskoků, ale postaral se také o pět z dvanácti ztrát domácích. Kevin Love přidal 20 bodů.

Nejplatnějším hráčem soupeře byl s 36 body a 15 doskoky Kevin Durant, ale byl to právě on, kdo nedokázal zakončit poslední útok. Po oddechovém čase šla na něj rozehrávka, ale po kontaktu s Richardem Jeffersonem se ocitl na palubovce a míč na koš odhodil ze sedu a nepřesně. "Snažil jsem se mu vyhnout, udělat protisměrný pohyb. Rozhodně jsem neupadl vlastním přičiněním," postěžoval si Durant, že měl být odpískán faul.

K výhře San Antonia nad Chicagem přispěli zejména LaMarcus Aldridge s 33 body a Kawhi Leonard s 25 body a 10 doskoky. Spurs těžili z povedeného úvodu, v něm se záhy ujali vedení 28:8.

Oklahoma porazila Minnesotu 112:100 a Russel Westbrook se na tom podílel 31 body, 15 asistencemi a sedmi doskoky. Losangeleské derby zvládli lépe domácí Lakers, kteří vyhráli v hale Staples Center nad oslabenými Clippers 111:102 a ukončili sérii 11 porážek ve vzájemných soubojích. Jediné venkovní vítězství na Boží hod vánoční slavili bostonští Celtics po triumfu 119:114 na palubovce New Yorku.

Výsledky:

Cleveland - Golden State 109:108, LA Lakers - LA Clippers 111:102, New York - Boston 114:119, Oklahoma City - Minnesota 112:100, San Antonio - Chicago 119:100.

Kawhi Leonard ze San Antonia se nenechá limitovat výškou, takhle zakončil proti Chicagu
Kawhi Leonard ze San Antonia se nenechá limitovat výškou, takhle zakončil proti Chicagu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud