29. listopadu 2017 • 20:14

Basketbalistky USK zabraly venku a zdolaly překvapení ze Šoproně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky ZVVZ USK Praha v 6. kole Evropské ligy porazily Šoproň 79:71 a poprvé v této sezoně elitní soutěže vyhrály na hřišti soupeře. V Maďarsku získaly svěřenkyně Natálie Hejkové cenný skalp největšího překvapení tohoto ročníku. Domácí celek prohrál teprve podruhé a USK se na něj bodově dotáhl. Oba týmy ztrácejí na druhém a třetím místě ve skupině A dva body na neporažený Kursk.



Pražankám skvěle vyšla první polovina utkání, ve které si vybudovaly náskok až 18 bodů. Ve třetí čtvrtině ale trochu polevily a pustily soupeře do hry. Maďarky se přiblížily až na tři body tři minuty před koncem.

Pak však dala důležitý koš DeWanna Bonnerová a kapitánka Kateřina Elhotová přidala dalších pět bodů, kterými definitivně rozhodla.

Elhotová spolu s Marií Režanovou a Martou Xargayovou byly nejlepšími střelkyněmi USK každá se 16 body. Xargayová navíc přidala osm doskoků a sedm asistencí a byla nejužitečnější hráčkou utkání.

Amanda Zahuiová nasbírala 15 bodů a 12 doskoků a Bonnerová 13 bodů. "Je hezké se podívat do statistik a vidět, že všech pět našich hráček ze základní sestavy dalo kolem 16 bodů. To byl klíč k vítězství," uvedla trenérka Hejková.

"Další hezké číslo je 48 doskoků. S takovými čísly se můžeme měřit s kýmkoli. Druhá půle sice byla těžká, ale dotáhly jsme to a teď se nám pojede autobusem domů mnohem lépe," dodala.

"Jsem ráda, že máme první venkovní výhru. Začaly jsme opravdu dobře, ale druhá půle už nebyla tak dobrá. Jsem ale pyšná na každou z holek, jak jsme to zvládly. Daly jsme do toho hodně energie," řekla pivotka Režanová, která k 16 bodům přidala devět asistencí.

Euroleasing Šoproň - ZVVZ USK Praha 71:79 (15:21, 29:44, 49:54)
Nejvíce bodů: Milovanovičová 19, Crvendakičová 13, Langhorneová 12 - Režanová, Xargayová a Kateřina Elhotová po 16, Zahuiová 15.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud