9. června 2018 • 06:50

Mistři NBA! Golden State smetli LeBrona, šestým titulem dotáhli Chicago

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Golden State Warriors obhájili mistrovský titul v NBA a slaví pošesté v historii a potřetí za poslední čtyři roky. Ve finále smetli Cleveland Cavaliers čtyři nula na zápasy, poslední čtvrtý duel ovládli 108:85. Cleveland se tak naopak potřetí za poslední čtyři roky musel spokojit s druhým místem.



Nejužitečnějším hráčem finále byl stejně jako loni zvolen Kevin Durant, který Golden State pomohl v průměru 29 body na zápas. Dnes zaznamenal triple double za 20 bodů, 12 doskoků a 10 asistencí. Dalších 37 bodů přidal Stephen Curry. Kavalíři už nenašli protizbraň a i LeBron James zůstal jen na 23 bodech. Po zápase řekl, že od prvního utkání finále hrál s poraněnou rukou.

Golden State ovládlo finále bez jediného zaváhání poprvé od roku 2007, kdy San Antonio přehrálo 4:0 rovněž Cleveland. Od roku 1947 se to povedlo teprve podesáté. Tři tituly během čtyř let dosud dokázali získat jen hráči Los Angeles Lakers, Chicaga Bulls a Bostonu Celtics.

"Vyhrát titul je hrozně těžké a dokázat to potřetí za čtyři roky je neuvěřitelné," radoval se Klay Thompson, který byl spolu s Currym, Draymondem Greenem, Andre Iguodalou, ShaunemLivingstonem a trenérem Stevem Kerrem u všech tří titulů.

Válečníci vedli od úvodní čtvrtiny a ve třetí části si vypracovali náskok přes 20 bodů. Cleveland už neměl odpověď a čtyři minuty před koncem už stáhl i Jamese, který pogratuloval hráčům soupeře, než si šel sednout na lavičku.

LeBron James tak sice hrál své osmé finále za sebou a celkově deváté, ale má jen tři tituly, když opět našel přemožitele. Letos měl možná nejlepší formu a téměř sám dotáhl tým do finále, ale po prvním utkání, které Cleveland prohrál až v prodloužení, údajně vzteky praštil do tabule a vážně si poranil ruku. Přesto sérii dohrál s průměry 34 bodů, 8,5 doskoku a 10 asistencí na zápas. S ortézou přišel až na závěrečnou tiskovou konferenci.

 

Finále play off basketbalové NBA - 4. zápas:

Cleveland - Golden State 85:108 (25:34, 52:61, 65:86)
Nejvíce bodů: James 23, Love 13, Smith a Hood po 10 - Curry 37, Durant 20, Iguodala 11, Thompson 10. Konečný stav série: 0:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud