4. července 2018 • 12:31

Spustí LeBronův přestup změny v NBA? Sílí volání po play off bez konferencí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení NBA uvažuje o změně formátu play off, která by umožnila, aby se ve finále utkaly dva nejlepší týmy sezony. Elitní zámořská basketbalová liga by ale v tom případě musela opustit systém dvou konferencí, což by ve vyřazovací části pro týmy znamenalo nutnost mnohem delšího cestování.



Hlasy volající po změně formátu podle agentury AP zesílily poté, co hvězdu Východní konference LeBrona Jamese tento týden získali Los Angeles Lakers. Očekává se tudíž, že posílení Lakers spolu s obhájci titulu z Golden State a nejlepším týmem základní části minulé sezony Houstonem mohou vytvořit v Západní konferenci trio, které bude soutěži neochvějně kralovat.

Do finále NBA by však mohl projít jen jeden z těchto klubů, který by v boji o titul narazil na papírově slabšího protivníka z východu. Proto vedení ligy zvažuje, že by 16 účastníků play off nasadilo čistě podle pořadí v základní části, bez ohledu na konferenční příslušnost. Na tento systém už předloni přešla ženská liga WNBA.

Pro kluby by to však znamenalo zvýšení cestovních nákladů. Podle propočtů komisionáře NBA Adama Silvera by v takovém případě mužstva ve vyřazovací části nalétala dohromady o 65 tisíc kilometrů více.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud