20. listopadu 2018 • 21:50

Nymburk nezvládl koncovku a popáté v LM prohrál, Opava schytala debakl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nymburští basketbalisté v 7. kole Ligy mistrů prohráli doma v Praze na Královce s Bambergem 78:84. Porážka s bývalým účastníkem Evropské ligy pro ně byla už pátou v soutěži, což je více než za celou základní část v minulé sezoně. Zkomplikovali si tak boj o postupovou čtyřku ze skupiny C, na kterou nyní ztrácejí dvě výhry.



"Postupová situace není růžová, ale dnes to byla prohra v podstatě proti euroligovému týmu a šance byly vyrovnané. Druhou půlku skupiny budeme hrát více doma, opravdu doma v Nymburce, tak ještě neskládáme zbraně a budeme bojovat o postup," řekl Vojtěch Hruban.

Nymburk se v pražském azylu chvíli hledal a v první čtvrtině prohrával o devět bodů. Pak ale zavelel Jaromír Bohačík a šňůrou 9:0 domácí srovnali. Od té doby se hrálo vyrovnané utkání, ve kterém měl mírně navrch český mistr.

Když ve třetí čtvrtině Martin Peterka dvěma trojkami odstartoval nymburskou šňůru čtyř tříbodových košů, vedli domácí dokonce o osm bodů. Jenže pak se jim přestalo dařit v útoku a Bamberg postupně získal vedení zpět.

Německý tým těžil zejména ze hry silných pivotů zády ke koši. Elias Harris takto dal dvě minuty před koncem koš s faulem a poslal Bamberg do tříbodového vedení. "Špatně jsme řešili obranu na pivota, kdy to tam oni na něj cpali. Závěr jde za námi pivoty. Kdybychom alespoň jednou ubránili jejich hru zády ke koši, mohlo to dopadnout jinak. Obrana ale celkově nebyla špatná, jen musíme stabilizovat výkony," komentoval závěr nejzkušenější nymburský hráč Petr Benda.

Nymburk ještě mohl duel zvrátit, ale 20 vteřin před koncem při jednobodovém rozdílu Eugene Lawrence neproměnil nájezd. Při závěrečném pokusu o vyrovnávací trojku přišla ztráta a úmyslný faul, který soupeř využil k dalšímu navýšení skóre.

"Dělali jsme špatná rozhodnutí a průšvih byl v tom, že jsme nedokázali vystřelit tu poslední střelu," litoval Hruban. "Rozhodlo několik drobností. Je to komplikace, ale ještě je polovina zápasů před námi. Samozřejmě jsme chtěli mít o nějakou výhru víc, ale jedeme dál. Teď nás po reprezentační pauze čeká důležitý zápas s Dijonem, který musíme vyhrát. Pořád máme šanci," dodal pivot Martin Peterka, který byl s 13 body druhým nejlepším střelcem Nymburku po Jaromíru Bohačíkovi, jenž dal 16 bodů.

Vysoká porážka oslabené Opavy

Opava utrpěla v sedmém kole Ligy mistrů na hřišti Bonnu vysoký debakl 77:114 a zaznamenala šestou porážku za sebou. Spolu s Fribourgem je na dně tabulky skupiny B.

Opava vysoko prohrála už o víkendu v lize s Pardubicemi a také dnes nastoupila v oslabené sestavě bez zraněných Rostislava Dragouna, Václava Bujnocha a Filipa Zbránka. K ním se navíc na marodce přidala i další opora Martin Gniadek.

Bez čtyř hráčů základní rotace nemohli Slezané německému celku konkurovat. Už v první čtvrtině inkasovali 32 bodů a Bonn své vedení postupně navyšoval až na rozdíl 43 bodů. Třetí čtvrtinu Opava prohrála o 19 bodů a dovolila soupeři nastřílet 39 bodů.

Opavě nepomohlo ani 22 bodů Luďka Jurečky, který proměnil šest trojek. Miroslav Kvapil přidal 17 bodů. Bonn měl sedm dvouciferných střelců.

Basketbalová Liga mistrů - 7. kolo:

Skupina B:
Bonn - Opava 114:77 (32:18, 58:40, 97:60)

Nejvíce bodů: Jackson 19, James 18, Mayo 14, Gibson 13 - Jurečka 22, Kvapil 17, Švandrlík 10. Fauly: 13:12. Trestné hody: 14/10 - 11/9. Trojky: 16:12. Doskoky: 46:29.

Skupina C:
Nymburk - Bamberg 78:84 (20:23, 46:43, 65:62)

Nejvíce bodů: Bohačík 16, Peterka 13, Wright 12, Hruban 9 - Rubit 22, Zisis 14, Harris 13, Jelovač a Rice po 9. Fauly: 22:24. Trestné hody: 31/25 - 26/21. Trojky: 7:5. Doskoky: 40:34.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud