30. ledna 2019 • 07:55

Náhradníci Wizards málem zvládli comeback snů. Satoranský bral pět bodů

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista Tomáš Satoranský se spolu s dalšími hráči základní sestavy Washington Wizards díval z lavičky, když sestava náhradníků málem v Clevelandu dohnala ztrátu 25 bodů ze čtvrté čtvrtiny. Poslední akce však nevyšla a Cavaliers vyhráli 116:113. Satoranský nastřílel jen pět bodů, nasbíral tři doskoky a sedm asistencí.



Necelých sedm minut před koncem vedl Cleveland 105:80, přesto se v posledních chvílích zápasu musel obávat nečekaného vyrovnání. Ještě 42 sekund před koncem vedli Cavaliers 115:103. Pak ale mimo jiné dvě trojky Jordana McRae a jeho dvě šestky pomohly Wizards dotáhnout se na tři body osmnáct sekund před koncem. Na druhé straně pak naopak Cedi Osman dvě šestky netrefil a Washington měl 11 sekund na vyrovnání.

Osman ale vypíchnul balon Troyu Brownovi a Larry Nance už s ním dodribloval do konce.

„Momentum je strašidelná věc. Když ho má druhý tým, je jedno, že postavíte hráče, kteří mají nejlepší bilanci plus minus. Prší na vás balony a je těžké to zastavit,“ oddechl si Nance.

Cleveland měl většinu času utkání jasně v moci, k čemuž mu pomohla záplava patnácti trojek. Sestava náhradníků Washingtonu však zápas málem zvrátila. I proto je trenér Scott Brooks nechal na hřišti i v rozhodujících chvílích.
„Zasloužili si právo vyhrát zápas, zasloužili si dostat nás do prodloužení,“ vysvětloval Brooks.

Tomáš Satoranský sice nasbíral sedm asistencí, což bylo týmové maximum, ale v dalších statistikách se mu nedařilo. Nastřílel jen pět bodů, trefil se jen dvakrát z osmi pokusů a neuspěl také při jedné trojce.

Pro Wizards znamená porážka nepříjemnou ztrátu v boji o play off. V Clevelandu, který patří k nejslabším týmům ligy, už prohráli podruhé sezoně. Cavaliers po nedělní výhře nad Chicagem teprve podruhé v sezoně vyhráli dva zápasy za sebou. Předtím prohráli 18 z 19 zápasů.

„Asi jsme si mysleli, že je Cleveland zoufalý, oni přišli a nabili nám hubu, stejně jako minule,“ odfrknul si Bradley Beal, s 31 body nejlepší střelec Washingtonu. „Nemůžete přehlížet nikoho. Musíte respektovat každý tým v lize.“

Šanci na nápravu mají Wizards dnes proti Indiana Pacers.

Výsledky NBA:

Cleveland - Washington 116:113 (za hosty Satoranský 5 bodů, 3 doskoky, 7 asistencí),
Brooklyn - Chicago 122:117,
Detroit - Milwaukee 105:115,
Houston - New Orleans 116:121,
LA Lakers - Philadelphia 105:121,
Orlando - Oklahoma City 117:126,
San Antonio - Phoenix 126:124.

Tomáš Satoranský nastřílel proti Clevelandu jen pět bodů, nasbíral tři doskoky a sedm asistencí
Tomáš Satoranský nastřílel proti Clevelandu jen pět bodů, nasbíral tři doskoky a sedm asistencí

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud