8. října 2019 • 07:58

Satoranský debutoval za Chicago. Krásná přihrávka, kraloval v doskocích

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Satoranský si v pondělním prvním přípravném utkání před novou sezonou NBA odbyl debut v dresu Chicaga a při domácí porážce 112:122 s Milwaukee si připsal dva body. Týmu Bulls ale letní posila z Washingtonu kralovala se sedmi doskoky i s pěti získanými míči. Další test čeká Chicago ve středu opět doma proti New Orleans.



Sedmadvacetiletý Satoranský přišel do Chicaga po třech letech strávených ve Washingtonu 1. července výměnou za dvě volby na draftu. Jediný současný český zástupce v NBA podepsal s Bulls tříletou smlouvu na celkem 30 milionů dolarů (673 milionů korun).

V úvodu utkání před 17.036 diváky zůstal Satoranský na lavičce. Jako první rozehrávač nastoupil Kris Dunn a v základní sestavě vedle něj byli Otto Potter, Lauri Markannen, Cristiano Felício a Zach LaVine. Tahoun české reprezentace, s níž vybojoval šesté místo na zářijovém mistrovství světa v Číně, nakonec na palubovce strávil 22 minut. Připsal si také tři asistence, více jich měl z jeho týmu jen LaVine (5).

VIDEO: Podívejte se na nezištnou přihrávku Tomáše Satoranského

Nejlepším střelcem Bulls byl se 16 body LaVine, o dva body méně zaznamenal Markkanen. Za vítěze byli nejlepší se 14 body Robin Lopez a Frank Mason.

VIDEO: Podívejte se na dva body Tomáše Satoranského

"Je to můj první zápas Chicaga," řekla Tomáši Satoranskému malá fanynka. "Můj taky", opáčil hvězdný český basketbalista.
"Je to můj první zápas Chicaga," řekla Tomáši Satoranskému malá fanynka. "Můj taky", opáčil hvězdný český basketbalista.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud