Jakub Plaskura
Premium
11. ledna 2023 • 04:30

Nymburk strádá. Co spustilo nejhorší sezonu za 20 let a kdo čeká ve frontě

Autor: Jakub Plaskura, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klidně bychom mohli za posledních mnoho let parafrázovat slavný výrok fotbalového internacionála Garyho Linekera. Basket je prostě hra pro deset borců, ale vždy vyhraje Nymburk. Jenže tato rovnice momentálně na české scéně neplatí.



Nymburk strádá a v lednu tabulce KNBL vévodí duo Brno a Děčín. Nymburský král posledních let se „krčí“ až na 3. místě, což je totální nezvyk. Možná se tak otevírá cesta pro kluby, které v posledních letech trpělivě čekaly v závětří.

Dogma, že Nymburk musí být vládcem českého basketbalu, který si dokráčí takřka v suchém triku k titulu, si málokdo troufal zpochybňovat. Každá sranda ale může jednou skončit, a pokud za poslední dvě dekády byla někdy šance Nymburk svrhnout, dostaly ji ostatní celky právě nyní.

Středočeši počítají jen v lize už 6 porážek, což je nejvíc od sezony 2002/03, kdy se Nymburk teprve drápal na trůn. Liga se navíc nesmírně vyrovnává. Brno, Pardubice, Opava, Děčín či Kolín? Ve všech těchto táborech zbystřili, protože najednou je Nymburk k poražení.

Útlum vládce českého basketbalu může znamenat také větší divácký zájem o KNBL. Kdo by čekal, že třeba nováček ze Slavie dokáže Nymburské porazit? Stalo se. Podobně už v této sezoně na úřadujícího mistra vyzrály Děčín, Pardubice, Ústí nad Labem a dokonce dvakrát Kolín. Soupeři si v zápasech s Nymburkem nejdou jen sklesle pro příděl. To je nová doba, která baví.

Jak dlouho situace vydrží, než se po několika direktech obr zmátoří, je otázkou. Evidentně se však spojilo několik aspektů, které stojí za nymburským útlumem.

Rošáda na postu trenéra

Ruské rubly

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud