13. listopadu 2008 • 19:17

USK prohrálo důležitý zápas v Gdyni

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Basketbalistky ZVVZ USK Praha dnes podlehly v Evropské lize v polské Gdyni 57:71. V soutěži si připsaly třetí porážku za sebou a hodně si zkomplikovaly vyhlídky na postup do vyřazovacích bojů.



V polovině základní části vystřídaly právě Gdyni na posledním místě tabulky s bilancí jedné výhry a čtyř porážek. Vysokoškolačky budou mít šanci na nápravu příští středu, kdy doma hostí francouzské Valenciennes, s nímž v prvním kole také prohrály.

Pražanky ani na třetí pokus neuspěly v zápase venku, který trenér Lubor Blažek označil už před úvodním rozskokem za možná klíčový pro další vývoj.
I dnes v Polsku se ukázalo, jak citelná je absence zraněné podkošové hráčky Sonji Kiretaové, která chyběla hlavně v obranné fázi.

Začátek zápasu ovládla bývalá opora týmu z Folimanky Ivana Matovičová. Vysoká pivotka svojí jedenáctibodovou smrští v úvodní čtvrtině zadělala na slušný náskok, který hostující hráčky do konce utkání stahovaly marně.

Matovičové usnadnila roli i skutečnost, že další podkošová opora a kapitánka USK Michaela Ferančíková také laboruje s pochroumaným kolenem a nastoupila jen se sebezapřením.

Pražankám nepomohly ani body nejlepší střelkyně a rozehrávačky Lindsay Whalenová, která s 21 body zůstala v družstvu USK velmi osamocená.

Především špatný výkon v útoku byl podle trenéra USK Blažka hlavní příčinou nezdaru.


"Dobrých pozic jsme si vytvořili spoustu, ale v důležitých okamžicích jsme tutové body nedávali. A to jsme stříleli z pod koše nebo krátké střední vzdálenosti.

To člověka mrzí a naopak soupeř má všechno o dost ulehčené, zkrátka 57 vstřelených bodů je hodně málo," řekl ČTK Blažek. Postupové vyhlídky ještě úplně černě nevidí.

"Jsme v nepříjemné situaci, ale když zvládneme tři domácí zápasy s relativně lehčími soupeři, tak bychom na tu čtyřku dosáhnout mohli. Musíme ale bezpodmínečně uhájit neporazitelnost," dodal Blažek.

Výsledek - skupina C:

Lotos PKO Gdyně - ZVVZ USK Praha 71:57 (23:11, 44:26, 54:39)
Nejvíce bodů: Matovičová 18, Snycinová 11, Podrugová a Beardová 10 - Whalenová 21, Maltsiová a LeDréanová 8, Ferančíková 7.
Rozhodčí: Julienová (Fr.), Brziak (SR), Ponomarenko (Ukr.).
Fauly: 13:13.
Trestné hody: 9/8 - 10/8.
Trojky: 5:3.
Diváci: 1000.

Hainaut - Jekatěrinburg 65:85

Články odjinud


Články odjinud