10. dubna 2009 • 11:55

Basketbalistky na ME bez opory Horákové!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez hlavní opory a kapitánky týmy Hany Horákové se musejí obejít české basketbalistky na červnovém mistrovství Evropy v Lotyšsku. Nejistý je také start další opory Ivany Večeřové.



U obou basketbalistek jsou důvodem absence zdravotní problémy, které si chtějí doléčit.

"Trápí mě problémy s nedoléčeným kolenem a také celková únava, která se za dlouhé roky nakumulovala. Potřebuji si proto odpočinout s tím, že bych se po dohodě s reprezentačním koučem zapojila do přípravy až příští rok před mistrovstvím světa," uvedla Horáková.

Nový trenér českých basketbalistek Milan Veverka přání kapitánky a dlouholeté opory respektuje. "Nemusím připomínat, že Hanka měla v sezoně dlouhý výpadek v přípravě. Vždycky se ale snažila důležité zápasy odehrát s maximálním nasazením," řekl reprezentační kouč.

Pivotku Večeřovou, která hraje ve Valencii, pro změnu trápí problémy s patou. "Mám velké úlevy v tréninku. Hraji pouze zápasy. Lékaři ve Španělsku mi řekli, že po sezoně potřebuji stoprocentní klid na doléčení. Ještě se podrobím vyšetřením po návratu domů u českých odborníků. Na mistrovství Evropy bych chtěla startovat, ale mám obavu, že i čeští lékaři potvrdí názor Španělů," poznamenala Večeřová.

Trenér Veverka si ale na nepřízeň osudu nenaříká a bere ji jako realitu. "Role reprezentačního trenéra je v tomto směru vždycky těžká. Zbytek kádru má šanci tyto opory nahradit a poprat se o místo v sestavě. Pravda je ale taková, že nemáme na rozdíl od největších soupeřek tolik hráček, které by prošly v Evropské lize velkou zápasovou zátěží," tvrdí Veverka.

Ten proto oslovil také oporu mistrovského USK Praha Michaelu Ferančíkovou. Ta mu ale už před koncem domácí ligové sezony oznámila, že definitivně končí s aktivní činností. V širším kádru reprezentace měl Veverka s Horákovou i Večeřovou 24 hráček.

První společné týdenní soustředění čeká české basketbalistky hned po velikonočních svátcích 14. dubna v Opavě. "Do šampionátu mnoho času nezbývá, takže se musíme současně zabývat nejen kondicí, ale také hrou," nastínil Veverka nadcházející plán přípravy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud