1. června 2009 • 11:45

Češky znají nominaci na ME

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takřka ve stejném složení jako na víkendovém turnaji v Paříži se představí české basketbalistky na mistrovství Evropy v Lotyšsku, které začne v neděli.



Jedinou změnou v konečné nominaci je výměna podkošových hráček, kde Martina Rejchová vystřídala Editu Šujanovou.Trenér Milan Veverka s asistenty Miroslavem Volejníkem a Marianem Svobodou určili také dvě necestující náhradnice Hanu Šnajdrovou a Michaelu Uhrovou.

Ty budou připraveny zaskočit v případě onemocnění nebo zranění některé z 12 vybraných hráček.Nominace vzešla po turnaji v Paříži, který ale českým basketbalistkám nevyšel podle představ. Po prohrách s Austrálií, Francií i Maďarskem skončily na posledním čtvrtém místě.

"V prvním utkání proti Austrálii jsme podali ještě dobrý výkon, který navázal na předcházející duel v Brně. Ale zejména poslední utkání proti Maďarsku bylo pro mě velkým zklamáním. Basketbalově se nám nedařilo, nenašli jsme vnitřní sílu, abychom utkání zlomili. Hráli jsme hodně odevzdaně," zhodnotil generálku před mistrovstvím Evropy kouč Veverka.

Na úvod mistrovství Evropy čeká české basketbalistky v lotyšské Liepaje v neděli 7. června od 18:00 v prvním utkání ve skupině A Španělsko. V pondělí 8. června od 13:30 je na programu zápas se Slovenskem a v úterý 9. června rovněž od 13:30 souboj s Ukrajinou.

Nominace českého týmu:Kateřina Bartoňová, Markéta Bednářová, Irena Borecká, Kateřina Elhotová, Michala Hartigová, Petra Kulichová, Petra Maňáková, Tereza Pecková, Martina Rejchová, Jana Veselá, Eva Vítečková, Kateřina Zohnová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud