8. listopadu 2009 • 12:30

Iverson opustil Memphis. Možná nadobro

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyřnásobný nejlepší střelec NBA Allen Iverson opustil před sobotním utkáním na palubovce Los Angeles Clippers mužstvo Memphisu a je možné, že se do týmu už nevrátí. Pětatřicetiletý basketbalista není podle amerických médií spokojen se svým herním vytížením a stěžuje si na špatnou komunikaci s koučem Lionelem Hollinsem.



V sobotu si proto vyžádal schůzku s majitelem Grizzlies Michaelem Heisleym, který mu povolil odjet domů do Atlanty vyřídit si rodinné záležitosti. Výměnu do jiného klubu po něm prý Iverson nechtěl.

Bývalá hvězda Philadelphie opustila v létě Detroit a uzavřel roční smlouvu s Memphisem. Úvod sezony Iverson zmeškal kvůli potížím s podkolenní šlachou. Poté nastoupil ve třech utkáních, ale odehrál maximálně kolem 27 minut. Nejvíc se mu dařilo ve středu proti Golden State, kdy dal 18 bodů a jako šestnáctý hráč v historii NBA pokořil hranici 24.000 bodů.

Memphis bez něj v sobotu podlehl Clippers 110:113 a připsal si šestou porážku v sedmém utkání v sezoně. S touto bilanci je poslední v Západní konferenci.

Hůř je na tom v celé lize pouze New Jersey, které prohrálo i sedmý zápas. V souboji s lídrem soutěže Bostonem podlehlo 76:86. Nets nastoupili pouze s osmi hráči, protože k několika zraněným přibyl na marodce také Chris Douglas-Roberts, který onemocněl prasečí chřipkou. "Mluvil jsem s ním a nezněl moc dobře. Udělali jsme všechno potřebné a snad mu bude brzy líp," řekl trenér Lawrence Frank.

Boston se oklepal z první porážky v sezoně, kterou utrpěl v pátek s Phoenixem, a připsal si sedmé vítězství.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud