20. listopadu 2009 • 08:25

Gasol se vrátil do sestavy Lakers a pomohl k výhře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský basketbalista Pau Gasol nastoupil ve čtvrtek k prvnímu utkání v této sezoně NBA a hned pomohl 24 body a 13 doskoky svému týmu Los Angeles Lakers k výhře 108:93 nad Chicagem. Úřadující mistr světa vynechal prvních 11 zápasů kvůli svalovému zranění pravé nohy.



V jeho stínu se tentokrát ocitl i Kobe Bryant, jenž nastřílel 21 bodů. I v tomto zápase překonal jednu z historických met, když v tabulce nejlepších týmových střelců předčil Kareema Abdula-Jabbara a už jen necelá tisícovka bodů jej dělí od nejproduktivnějšího hráče Lakers Jerryho Westa.

Basketbalisté San Antonia se nedokázali oklepat ze středeční prohry v prodloužení s Dallasem a dokonce na domácí palubovce utrpěli další porážku 83:90 od Utahu. Tým Jazz přitom v San Antoniu nevyhrál dlouhých deset let. Spurs patří k nejúspěšnějším týmům posledních let, horší vstup do sezony a negativní bilanci po deseti odehraných zápasech ale od roku 1996 nepamatují.

Nejlepší bilancí v celé soutěži se honosí překvapivě Atlanta, které k tomu pomohla prohra Phoenixu v New Orleans. Vedoucí tým Západní konference prohrál 103:110, když jej ničily především zdařilé střelecké pokusy Peji Stojakoviče. Ten se trefil hned sedmkrát za tři body, navíc pomohl k druhému vítězství za sebou pod novým koučem 13 doskoky.

NBA:
LA Lakers - Chicago 108:93, New Orleans - Phoenix 110:103, San Antonio - Utah 83:90.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud