1. prosince 2009 • 11:52

Hříšnice Jonesová chystá návrat. Ale k basketbalu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalá sprinterka Marion Jonesová by se ráda vrátila do špičkového sportu a začala trénovat s basketbalistkami San Antonia. Její touhou je zahrát si za Silver Stars v elitní zámořské soutěži WNBA.



Čtyřiatřicetiletá dopingová hříšnice už podle New York Times trénuje od října na své fyzické kondici a basketbalových dovednostech.

V květnu se jí údajně někdo z vedení zámořské soutěže ptal, zda by si chtěla vyzkoušet WNBA.

"Napadlo mě, že by to mohla být zajímavá cesta. Dává mi to možnost oslovit mladé lidi na velkém hřišti, mám možnost dostat druhou šanci," vysvětlila Jonesová, která v roce 1994 dokonce vyhrála univerzitní šampionát za Severní Karolínu.

Před začátkem soutěže by se chtěla v zimních měsících rozehrát v Evropě, o konkrétních nabídkách však nemluvila.

Někdejší atletická hvězda zářila především na olympiádě v Sydney, kde získala tři zlaté a dvě bronzové medaile, které jí však byly později odebrány.

Nejprve dlouho zapírala jakékoliv užívání dopingu, později se před federálním soudem přiznala. Za lhaní u vyšetřování si loni musela odsedět ve vězení půl roku.

Kouč San Antonia Dan Hughes nehodlá brát poskvrněnou minulost Jonesové v potaz. "Jednám s lidmi podle toho, jak jsou na tom v danou chvíli. Minulost je minulostí. Pokud chce hrát, je to pro ni skvělé," prohlásil Hughes.

Sama Jonesová se snaží negativní dojem, který na sebe uvalila, napravit. "Je důležité si uvědomit, že člověk může udělat chybu. Lidé si ale budou pamatovat to, co jste udělali po této chybě," dodala.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud