28. prosince 2009 • 08:51

Celitcs promarnili šanci, dostat se do čela NBA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší tým Východní konference basketbalové NBA Boston Celtics utrpěl šestou porážku v sezoně, když na palubovce Los Angeles Clippers prohrál 90:92. Zaváhání naopak nepřipustil Cleveland, jenž rozstřílel Houston 108:83.



Hráči Celtics se mohli dotáhnout na vedoucí tým celé soutěže Los Angeles Lakers, závěr zápasu v Kalifornii jim ale vůbec nevyšel. V posledních třech minutách zaznamenali hosté pouze dva body, klíčové byly především dva neproměněné trestné hody Rajona Ronda.

Clippers si sekundu před koncem za vyrovnaného stavu 90:90 vzali oddechový čas a se závěrečnou sirénou rozhodli košem Barona Davise. Boston přišel o devítizápasovou šňůru výher z hřišť soupeřů.

Cleveland se proti Houstonu pomaleji rozehrával a musel stahovat dvanáctibodovou ztrátu. Ve druhém poločase už ale na hřišti bylo prakticky jediné mužstvo. LeBron James se pod jasnou výhru podepsal 29 body, o devět méně přidal Mo Williams.

Skvělého střelce Carmela Anthonyho ubránili basketbalisté Dallasu, kteří díky tomu zdolali Denver 104:96. Anthony zaznamenal jen 16 bodů, což je polovina jeho průměrného výkonu. Hostující Dallas využil na palubovce jen osm hráčů. Přes desetibodovou hranici se dostali všichni s výjimkou Jasona Kidda, jenž svým spoluhráčům asistencemi připravil devět košů.

NBA:
Cleveland - Houston 108:83, Denver - Dallas 96:104, LA Clippers - Boston 92:90, Miami - Indiana 114:80, New York - San Antonio 88:95, Toronto - Detroit 102:95.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud