3. listopadu 2010 • 19:51

Brňanky vydřely v Evropské lize šťastné vítězství

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky Friska Brno porazily ve druhém kole Evropské ligy ruský celek Naděžda Orenburg 62:61. Brňanky otočily výsledek až v samém závěru zápasu po vítězném koši Fordové.



České mistryně si tak po úvodní porážce ve Schiu připsaly první výhru v soutěži.

Brňanky vstoupily do zápasu hodně rozpačitě a od úvodních minut prohrávaly. Na této skutečnosti se podepsala i absence americké opory Fordové, která k utkání nastoupila v černých punčochách, přes které měla přetažené trenýrky.

Rozhodčím se její oblečení nelíbilo, a než se stačila Fordová ustrojit podle pravidel, odehrálo se devět minut zápasu.České mistryně v průběhu první čtvrtiny prohrávaly už 9:17, když chybovaly v rozehrávce a hlavně jejich propustná obrana dovolovala soupeřkám snadné úniky až do koše.

Teprve v závěru úvodní desetiminutovky se výkon českých mistryň zlepšil a postupně do přestávky snížily na rozdíl dvou bodů.Ve střelecky slabé druhé čtvrtině se hráčky Orenburgu i s další novou americkou posilou Christonovou nemohly dlouho prosadit, za šest minut druhé čtvrtiny zaznamenaly jediný bod z trestného hodu.

Brňanky tuto nabídku soupeřek využily a postupně převzaly režii zápasu. Hlavní tahounkou při výsledkovém zvratu byla neúnavně bojující Škerovičová, kterou střelecky doplňovala Stehlíková. Naopak Fordová zůstávala hodně dlužna očekávání, ze šesti trestných hodů proměnila jediný a chybovala i v rozehrávce.

Přesto do poločasu získaly Brňanky tříbodový náskok.Ten po změně stran po jejich zpřesněné koncovce vzrostl až na slibných devět bodů 40:31. Jenže po zbytečných chybách pracně získané vedení rychle ztratily.

Několikrát odevzdaly soupeřkám míč do zcela laciného protiútoku a po půlhodině prohrávaly už o čtyři body. Bojovností ale nakonec český tým výsledek otočil.

Frisco Sika Brno - Naděžda Orenburg 62:61 (17:19, 32:29, 44:48)

Nejvíce bodů: Fordová 15, Škerovičová 13, Eldebrinková 12 - Sapovová 20, Charlesová 13, Ovčarenková 11. Rozhodčí: Dovidavičius (Lit.), Kunosič (Chorv.) a Papapetru (Řec.).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud