7. prosince 2011 • 18:00

Byl jsem v pekle! Kamínek způsobil Kličkovi větší muka než rány soupeřů

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je zvyklý na rány, ale téhle bolesti podlehl i ukrajinský boxer Vladimir Kličko. „Přišla neočekávaně, nepředvídatelně a nekontrolovatelně. Byla nejhorší v mém životě. Poslední dny jsem byl v pekle. Jsem rád, že jsem znovu schopen dát rozhovor,“ citovala pětatřicetiletého bojovníka agentura AFP.



Šampion těžké váhy měl v sobotu obhajovat mistrovské pásy organizací WBA, IBF a WBO v souboji s Francouzem Jeanem-Markem Mormeckem.

Jenže koncem minulého týdne byl s ledvinovou kolikou převezen z tréninkového kempu do nemocnice, kde mu lékaři vyoperovali zhruba třígramový kámen.

„Moje máma jednou ledvinový kámen měla. Říkala, že porod byl snazší. Já to porovnat nemohu. Každý, kdo tento druh bolesti zažil, mi rozumí, těžko se to popisuje,“ uvedl jeho slova server BoxingScene.com.

I když chtěl původně o víkendu boxovat, nakonec Kličko zápas odložil na březen. Vždyť byl pod narkózou, bral antibiotika, trápily ho vysoké teploty a zánět.

Raději absolvuje další testy, aby se ujistil, že vše jde dobrým směrem. „Zdraví je přednější.

Nebyl bych na zápas stoprocentně fit. Doufám, že se budu dobře zotavovat, abych si mohl užít oslavy Vánoc a Nového roku.“

Těžká rána pro bratry Kličky
Těžká rána pro bratry Kličky

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud