František Prachař
11. září 2012 • 18:35

Boxerská legenda Sugar Ray v Praze: Rychlý jako za mlada

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kariéru sice ukončil už v roce 1997, přesto se v 56 letech hýbal jako o generaci mladší boxeři, s nimiž si lehce zatrénoval. Prahu v úterý na skok navštívila legenda ringu Sugar Ray Leonard. Nejlepší bijec 80. let minulého století, člen síně slávy a první člověk, který si pěstmi vydělal sto milionů dolarů.



Bleskově skákal přes švihadlo a vysvětloval technické finesy českým a slovenským boxerům, jimž bez problémů konkuroval v rychlosti i hbitosti.

Slavný boxer Sugar Ray Leonard během bleskového výletu v Praze vystupoval jako veterán plný sil.

Legendární boxer 80. let Sugar Ray Leonard byl na návštěvě v Praze
Video se připravuje ...

Nejprve si zastínoval na otevřeném tréninku před nákupním centrem Flora, kde propagoval galavečer v hotelu Hilton (23. září), poté rozdal během autogramiády hloučku zájemců pár podpisů a společných fotek.

„Sice už jsem starší, ale sportuji každý den několik hodin, je to můj život,“ uvedl Sugar Ray, jenž získal titul mistra světa v pěti kategoriích (od 67 do 79 kg) i zlato z olympiády v Montrealu 1976.

Díky svému stylu je jako řazen jako jedna z mála lehčích vah k hvězdám typu Muhammada Aliho, Mika Tysona či Lennoxe Lewise.

„Musím říct, že těžší, než dostat se na vrchol, bylo udržet se tam. Kdo to chce dokázat, musí se pro to mít odhodlání a odvahu,“ uvedl Leonard.

Ve středu po obědě z Česka opět odletí do Anglie, kde je jako čestný host na společenských akcích. Ještě předtím povede od 9 hodin v Delroys Gymu na Andělu trénink pro zájemce za 3 tisíce korun.

Sugar Ray Leonard pózuje fotografům i s krásným pozadím
Sugar Ray Leonard pózuje fotografům i s krásným pozadím

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud