František Prachař
1. října 2012 • 09:30

Box s Konečným? Redaktor Sportu dostal 35 ran za 3 minuty

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zvedl jsem mu sebevědomí. Takže jestli získá titul mistra světa, budu na tom mít podíl. Přežil jsem v ringu jedno kolo s boxerem Lukášem Konečným, jehož 6. října čeká v Kyjevě boj o pás šampiona WBO se Zaurbekem Bajsangurem. Za tři minuty jsem od mlátičky, která nejela ani na půl plynu, schytal 35 ran a po jeho specialitě – úderech na žebra – padl k zemi. Byla to ochutnávka ničivé síly.



Respekt i bolest. Strávit v ringu jedno kolo s mistrem světa v boxu Lukášem Konečným je rozhodně zážitek, na který se nezapomíná.

„Cítím se nejlíp v životě. Během tréninků jsem všechny kluky strašně řezal. A teď jsem naštvanej, takže máš smůlu,“ svěřil se mi slavný soupeř předtím, než začal tříminutový střet. Titulový duel, jenž ho čeká už v sobotu 6. října v Kyjevě s Rusem Bajsangurovem, jich má dvanáct.

Během měření sil bral domácí favorit vše s nadsázkou. Pro něj to byla ve finále přípravy hlavně zábava. Zato já se musel snažit. Mezi provazy jsem s 34letým tvrďákem, který mě logicky hodně šetřil, vlezl se dvěma cíli. Aspoň jednou ho trefit a nepadnout k zemi.

První úkol jsem splnil, druhý ne… Jen pro pořádek. Jsem o 9 centimetrů vyšší a o 12 kilo těžší než rohovník s proporcemi 173 cm a 69,85 kg (v době našeho boje vážil 73), box mám párkrát do měsíce jako doplňkový sport.

A výsledek? Celkem 35 inkasovaných úderů proti třem chabým náznakům zásahu. Na žebra, což je specialita českého bijce, jsem schytal 25 děl a měl rudou kůži ještě dva dny. Do hlavy jsem inkasoval 10 ran.

„Tam jsem tě do ní jen na deset procent, abys nezblbnul. Na tělo jsem tě moc nešetřil. Čekal jsem, co uděláš a tys neudělal skoro nic. Dost ses bál,“ popsal dojmy Konečný.

Bajsangurov se má za pár dní nač těšit. Sice nebude mít jako já cíl jen přežít, ale až dostane puklici do žeber, dost možná bude mít podobné pocity bezmoci, jako já.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud