17. května 2013 • 21:57

Boxer Povětkin obhájil titul WBA, teď ho čeká souboj s Kličkem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský boxer Alexandr Povětkin obhájil titul mistra světa profesionální organizace WBA v těžké váze. Polského protivníka Andrzeje Wawrzyka dnes v Moskvě knokautoval v třetím kole a potvrdil roli vyzyvatele ukrajinské hvězdy Vladimira Klička.



Favorizovaný olympijský vítěz z Atén Povětkin vyhrál v koncertním sále Crocus City Hall pro 6000 lidí i svůj 26. zápas v profesionálním ringu, z toho poosmnácté před limitem. Také Wawrzyk boxoval pošestadvacáté, poprvé však neuspěl.

Vítěznému třiatřicetiletému Rusovi fandil i Kličko. Díky předem sjednaným podmínkám za zápas s Povětkinem si totiž slavný Ukrajinec, který má v držení tituly organizací IBF, WBO, IBO a je superšampionem WBA, může vydělat nejvyšší sumu v kariéře 13,3 milionu eur (přes 345 milionů korun).

Povětkin má za zápas proti Kličkovi dostat třetinový honorář, tedy 4,4 milionu eur (přes 114 milionů korun). Nastoupit by proti sobě měli 31. srpna rovněž v Moskvě.

Povětkinův dnešní zápas byl takzvanou "dobrovolnou obhajobou". Tu před dvěma týdny zvládl i Kličko, který v Mannheimu knokautoval v šestém kole Franceska Pianetu.

Už v druhém kole se pětadvacetiletý Wawrzyk ocitl po tvrdém úderu na zemi, ale i se zakrváceným obličejem pokračoval v boji. Ne však dlouho, po zahájení třetího kola poslal Rus soupeře levým hákem do provazů a rozhodčí krátce nato zápas ukončil. "Takhle brzo jsem to nečekal," prohlásil Povětkin.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud