17. ledna 2016 • 09:00

Wilder bral titul, Fury mu pak hrozil v ringu: Zmlátím tě na dvorku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký boxer Deontay Wilder zůstal šampionem těžké váhy organizace WBC. V sobotu v New Yorku obhájil titul vítězstvím nad Arturem Szpilkou, polského vyzyvatele knokautoval v devátém kole. Pozornost fanoušků upoutala následná hádka s dalším šampionem Tysonem Furym, který za Wilderem přišel do ringu. Na stejném galavečeru v Barclays Center v Brooklynu se stal šampionem také další Američan Charles Martin. Z titulu organizace IBF se radoval už po třech kolech duelu s Ukrajincem Vjačeslavem Glazkovem, který nemohl se zraněním kolena pokračovat v boji.



Wilder rozhodl bojovný souboj se Szpilkou tvrdým knokautem, po němž byl Szpilka v ringu několik minut ošetřován a nakonec skončil na pozorování v nemocnici. Třicetiletý Američan udržel neporazitelnost v profesionálním ringu, ve 36. utkání po 35. rozhodl před limitem.

"Jsem nebezpečný rváč. Proslavil jsem se knokautováním lidí. Moje pravačka je monstrum," řekl Wilder, jehož triumf sledovali na vlastní oči i bývalí šampioni Mike Tyson či Lennox Lewis.

Deontay Wilder se pustil s Tysonem Furym do ostré výměny názorů
Deontay Wilder se pustil s Tysonem Furym do ostré výměny názorů

A v hledišti byl také současný držitel titulů WBO a IBO Tyson Fury, který po zápase dostál své pověsti showmana. Pustil se přímo v ringu do divoké výměny názorů se staronovým šampionem a v podstatě si začal připravovat půdu pro možný budoucí "sjednocovací" duel o všechny tituly.

"Stejně jako (Vladimira) Klička, porazím tě," řekl přemožitel ukrajinského šampiona Fury. "Kdykoli, kdekoliv, třeba u tebe na dvorku," prohlásil. Wilder nezůstal pozadu. "Tebe sundám kdekoliv, třeba v tvý vlastní zahradě, jestli chceš," vrátil mu slovní úder. Výživná hádka tím neskončila. "Nemůžeš tady pobíhat jako kazatel, přijď za mnou do ringu a já tě pokřtím," přisadil si Fury.

VIDEO | Podívejte se na hádku mezi Wilderem a Furym

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud