9. dubna 2016 • 16:30

Čeští boxeři nastoupili do bojů o cestu na olympijské hry

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výběr českých boxerů v pátek 8. dubna odletěl do Tureckého Samsonu, aby se zúčastnil kvalifikačních bojů na olympijské hry v Rio de Janeiru. O svou „letenku do Ria“ se tak bude pokoušet například Daniel Táborský, zvaný „Mašina“, velký talent supertěžké váhy. Nebo Zdeněk Chládek, nejúspěšnější aktivní český boxer, který byl reprezentantem už na minulé letní olympiádě v Londýně v roce 2012. 



Dodatečná evropská kvalifikace v boxu probíhá od 9. do 17. dubna. Kdo se chce dostat do bojů pod pěti kruhy, musí se ve výsledkové listině udržet až do posledního dne, což nebude snadné. O to samé bude usilovat 263 bijců z 38 zemí starého kontinentu.

České barvy budou obhajovat: Hamo Aperjan (ve váze do 60 kg), Erik Agateljan (do 64 kg), Zdeněk Chládek (do 69 kg), Vít Král (do 75 kg), Daniel Táborský (nad 91 kg) a Martina Schmoranzová (do 60 kg).

„Největší šance dávám Zdeňku Chládkovi a Martině Schmoranzové,“ uvedl Svatopluk Žáček, šéf České boxerské asociace, před odletem v rozhovoru pro Czechboxing.cz.

Za svou šanci v Riu měl původně bojovat i Martin Podlucký, talent Pražského rohovníka. Kvůli minulosti v jiných bojových sportech, mu ale byla účast na poslední chvíli odmítnuta. Podlucký přezdívaný „El Guapo“ byl dříve bojovníkem Muay-Thai, kvůli boxu se ale této kariéry nakonec vzdal v březnu 2013.

„Martin se dostal do reprezentace až letos, nikdo nám jeho mimoboxerskou minulost nenahlásil. Každopádně stačilo, aby měl podepsaný formulář, který musí schválit etická komise AIBA, a byl by klid,“ reagoval na situaci Václav Chocholoušek, generální sekretář České boxerské asociace. „Pokusíme se nyní všechny náležitosti vyřídit tak, aby se Martin mohl zkusit zúčastnit alespoň červnové olympijské kvalifikace v Baku. Snad se to stihne.“

Jako první z české reprezentace nastoupí v sobotu 9. dubna do zápasu v Samsonu Daniel Táborský, kterému los vybral soupeře z Ukrajiny. „Není to nejsnadnější los, ale boxovat se dá s každým,“ napsal Táborský na své facebookové stránce. „Večer na mě myslete a držte mi palce, budu to potřebovat!“

Český boxer Daniel Táborský
Český boxer Daniel Táborský

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud