30. dubna 2012 • 09:24

Draci Brno a Kotlářka Praha třikrát vítězí

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Draci Brno ve vedení Extraligy, Skokani opět jednou vítězí, Hroši porážejí v dramatické koncovce Techniku, Kotlářka jasným vítězem pražského derby.



Olympia Blansko – Draci Brno 0:13, 0:13, 8:11

Tato série začala již ve středu a Draci potvrdili roli favorita. Ziskem tří vítězství se dostali do již osamoceného vedení Extraligy. Olympia se držela statečně zejména ve druhém sobotním duelu, kdy se jí podařilo hned osmkrát bodovat a prolomit tak předchozí dvě nuly na své straně. Na větší úspěch to ale nestačilo a nováček soutěže si tak na svou první výhru musí ještě počkat.

Skokani Olomouc – Arrows Ostrava 10:0, 9:12, 6:16

Páteční zápas domácím vysloveně sedl a výsledkem bylo rozdílové vítězství po 8. směně. Sobotní duely ale patřily ostravským, kteří tak naplnili statistické předpoklady vzájemných zápasů. V prvním sobotním utkání vedli Skokani 4:0, ale poté se dostali nahoru ostravští a trpělivou hrou došli ke konečné výhře 12.9. Poslední duel skončil jasným rozdílovým výsledkem, o kterém rozhodl drtivý nástup Arrows do zápasu. Ti šli hned v prvním inningu do vedení 10:0 a i přes velkou snahu Skokanů si jasné vedení udrželi až do konce.

Skokani jsou po víkendových kolech se 4 výhrami stále na 7. příčce, Arrows si polepšili a dělí se o 3. místo s bilancí W-L 7-5.

Hroši Brno – Technika Brno 4:14, 5:15, 13:12

Dobrý nástup Techniky do utkání a vedení 5:0 rozhodlo o výsledku první zápasu, ve kterém už vedla také 12:1. Výsledek druhého utkání také vypadá jednoznačně, ale tak jednoduché to tentokrát hosté minimálně na začátku neměli. Na všechny doběhy Hroši vždy dokázali odpovědět, a tak po 2. směně byl stav 4:4. Pak už však jasně dominovali pouze pálkaři na straně loňského mistra a utkání skončilo rozdílem po 7 směnách. Velmi dramatický průběh měl nedělní duel, o čemž svědčí bodový průběh zápasu: 0:2 – 7:2 – 9:12 – 10:12 – 13:12. Opět se skvěle představili na obou stranách pálkaři. Diváci viděli i grandslam v podání Matta Lawmana.

Hroši jsou tak díky zisku jednoho vítězství na průběžném 2. místě tabulky. Technika se dělí o 3.-5. příčku.

Eagles Praha – Kotlářka Praha 1:3, 7:8, 10:20

Kotlářka se zřejmě probrala z jarní únavy a odváží si z areálu svého pražského rivala rovnou tři vítězství. V pátečním duelu ji podržel na kopci Patrick Ahearne, který odházel complete game. První sobotní zápas byl jako na houpačce. Hosté dobře začali a ujali se vedení 3:0, které ale domácí dokázali otočit na 4:3. Vedení 5:4 už neudrželi a museli naopak dotahovat náskok soupeře 8:5, což se jim těsně nepodařilo. Druhé utkání začalo se zpožděním a již podle výsledku je jasné, že to byla střelnice. Eagles bodovali jako první, ale kotlářským se na Bradley Merritta dařilo a dostali se do vedení 5:1. Na tento náskok ještě dokázali domácí odpovědět, ale další nápor odpalů a bodů a vedení hostů 12:4 byl již nad jejich síly.

Eagles tak odešli poprvé v této sezóně z víkendových soubojů bez výhry, což je stálo posun z děleného prvního místa na dělené třetí.

Slunečný víkend zjevně vyhovoval více pálkařům. Ve dvanácti utkáních bodovali hráči celkem 210 krát, což vychází v průměru na 17,5 bodů na zápas!

Z utkání Eagles - Kotlářka
Z utkání Eagles - Kotlářka

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud