22. června 2012 • 07:32

Baseballová Extraliga nabízí hned tři derby

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzhledem k různým dohrávkám nyní zápasy běží v rychlém sledu za sebou. Hraje se nejen o víkendu, ale i ve všední dny. 



V úterý Skokani Olomouc dokázali opět porazit Draky a to dokonce na jejich půdě a celkem jasně 6:1 a mají s nimi letošní vzájemnou bilanci 2-2. Na úvod utkání se dostali do vedení 3:0 a i přes velkou snahu domácích i zásluhou nadhazovače Jiřího Šimka nejen vedení udrželi, ale ještě zvýšili.  Ve středu Blansko těsně prohrálo s Hrochy Brno 9:10 a je tak stále poslední, Hroši se dělí s Kotlářkou o 5. místo

O dalším hracím víkendu jsou na programu tři derby.

První uvidí brněnští diváci dnes na MBS pod světly mezi domácími Draky a obhájcem titulu Technikou. Draci jsou na prvním místě, mají navíc utkání k dobru a na svém kontě nejmenší počet obdržených bodů. Technika naopak vévodí ve statistice bodů dosažených. Letošní vzájemná bilance je 2-1 ve prospěch Techniky. Domácí se musí rychle oklepat z úterní porážky, ale soupeř je jistě řádně namotivuje

Hraje se v pátek od 19:00 hod. na MBS

V sobotu bude pozornost upřena hlavně do areálu Na Markétě, kde Kotlářka hostí Eagles. Eagles za sebou nemají vydařený víkend (3 prohry) a také dosud žádné vítězství nad pražským sousedem. Kotlářka zabojovala v posledním utkání s Technikou a to může být pro ni dobrý odrazový můstek do honby za postupem do play-off.

Hraje se v sobotu ve 13:00 a 16:00 hod. v areálu Na Markétě.

Třetí derby je opět brněnské, Technika Brno přivítá Hrochy Brno. Těžko říci, v jakém rozpoložení domácí po pátečním derby s Draky budou. Hroši rozhodně nemají co ztratit. Letos dokázali nad Technikou již jedenkrát zvítězit, porazili alespoň  jednou všechny týmy z první čtyřky a jistě by se rádi posunuli ze 6. místa trochu výše.

Hraje se v sobotu na Kraví hoře od 13:00 a 16:00 hodl

Draci by si měli podle papírových předpokladů poradit s poslední Olympií Blansko, ale bude se jednat již o jejich 3. a 4. zápas během 5 dnů. Blanenští mohou pouze překvapit a případně řádně zamíchat týmy v první čtyřce.

Hraje se v sobotu na MBS a POZOR ve 14:00 a 17:00 hod.

Skokani mohou potvrdit výhru nad Draky vítězstvími s Arrows Ostrava, které přivítají na svém hřišti a zvýšit tak alespoň teoretickou naději na postup do play-off. Arrows hráli o uplynulém víkendu 1-1 s Hrochy a další ztráta by mohla znamenat opuštění 4. místa v tabulce.

Hraje se v sobotu v Olomouci ve 13:00 a 16:00 hod.

Pár informací ze statistik Extraligy

Již pět hráčů odpálilo pět a více homerunů – nejlepším z ních je Matthew Lawman z Techniky, který je zatím na čísle 8. Rovněž nejlepší batting má hráč mistra a to konkrétně Wayne Ough s BA .464, těsně za ním je ostravský Jakub Malík s BA .457., který má zároveň nejvíce hitů – 48.

U nadhazovačů je to zajímavé – pouze Jan Blažek z Eagles nemá žádný prohraný zápas (W-L 2-0), ale odházel „pouze“ 35 inningů. Nejlepší bilanci má Matěj Hušek rovněž z Eagles, který na W-L 7-2 potřeboval 69 her. Nejlepší  ERou se ale může chlubit Leoš Kubát 1.44. Patrick Ahearne odházel 6 krát complete game a možná další předvede v sobotu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud