26. dubna 2013 • 06:00

V repríze loňského semifinále hostí Draci Brno Kotlářku Praha

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Následující víkend se opět můžete vydat na české baseballové stadiony na Extraligu, Českomoravskou ligu a Juniorskou extraligu. Hrají se samozřejmě také oblastní soutěže od těch nejmenších po dospělé. Extraliga má v současné chvíli dva lídry tabulky, oba z Brna – Draky a Techniku. Oba opět hrají na domácích hřištích. Draci zvolili netradiční přípravu - účast na svatbě svého spoluhráče.



Tentokrát to ale budou mít fanoušci jednodušší při rozhodování, na který stadion se vydat, protože Draci hrají až v neděli. Důvod pro nedělní utkání je ryze praktický – v pátek se žení dlouholetá opora Draků i reprezentace, nadhazovač Petr Minařík. Gratulujeme!

Ostatní doubly se hrají v sobotu v tradičních časech 13:00 a 16:00 hod.

Techniku Brno čeká na Kraví hoře brněnské derby s Hrochy. Hroši jsou poctiví sběratelé jednoho vítězství za víkend, které je v současné době drží na 3. místě tabulky. Loňskou vzájemnou bilanci s Technikou ale mají hodně zápornou 0:5. Tentokrát by je měl na pálce podržet Ján Jablonka, který má na svém kontě již 12 hitů a skvostný batting .667. Technika se může spolehnout na svou americkou posilu Brandona Lodge – 7 hitů, BA .438 a Trevora Caugheye na nadhozu W-L 2-0. Utkání budou rozhodovat David Kulhánek, Martin Vlček a Marek Vičar

Svého prvního „domácího“ nebo alespoň pražského zápasu se konečně dočká nováček soutěže Tempo Titans Praha. Vzhledem k rekonstrukci areálu musí ale využít azylu na Krči. Soupeřem mu budou Skokani Olomouc. Titáni jistě věří v zisk prvních bodů, ke kterým měli v minulých kolech blízko. Skokani naopak nechtějí odjet s prázdnou. Naposledy spolu tito soupeři hráli v Extralize v roce 2009 a Skokani byli úspěšnější 3:2 na zápasy. Rozhodčími zápasů jsou Karel Vohánka, Matouš Procházka a Jakub Štrba

Souboje mezi Arrows Ostrava a Eagles Praha se v loňském roce vyznačovaly vyšším počtem bodů na obou stranách – skóre 28:50 naznačuje, který z týmů byl celkově úspěšnější. I historicky je pražský zástupce ve vzájemných utkáních lepší: W-L 49-22. V uplynulém kole si navíc poradil dvakrát s Kotlářkou a může tedy jet do Ostravy v dobré pohodě. Arrows ztratili doma jedno utkání s Hrochy a mají na svém kontě zatím pouze 1 výhru a domácí prostředí jim velí pokusit se o další. Zápasy rozhodují Roman Drápal a Roman Kachtík.

Střetnutí mezi Draky Brno a Kotlářkou Praha aspirují na zápasy kola. Týmy se vloni střetly nejen v základní části (4:1 pro Draky), ale rovněž v semifinále play-off (3:1). Kotlářka má tedy svým hostitelům co oplácet. Navíc před týdnem dvakrát podlehla rivalovi z Eagles a každé vítězství se jí hodí. Bude však čelit kvalitní dračí ofenzívě, kdy čtyři jejich pálkaři mají batting .500 a více. V kotlářském dresu se na pálce zatím nejvíce daří Jacksonu Brebnerovi BA .500. Nadhazovačům Extraligy zatím vévodí Michal Sobotka W-L 2-0, ERA 0.0 a uvidíme, zda dostane důvěru i čerstvý ženáč Petr Minařík. Utkání hrané na MBS řídí Jaroslav Prokop, Radek Mlčák a Martin Vlček.

Každé kolo se hezky rozšiřují seznamy letošních homerunářů (15) a k vidění byl už i grandslam v podání Tomáše Sýkory z Tempa. Matthew Lawman a Jiří Marek se vloni trefili za plot 15. Překoná někdo jejich výkon?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud